Tuesday, April 1, 2014

~his 6th birthday~

hi all, salam tuesday,
rasa mcm janggal plak nak menulis blog skrg ni...
xtau nak start dari mana,

ok, nak cite pasal birthday boy
since birthday ajmal jatuh on weekday,
maka, tiada sbrg acara selain makan2 je la...
tu pun bbg dia pilih,
nak makan kerang,
alhamdulillah, puas hati tgk dia makan...
even ramai yg duk tegur apasal dia nampak kurus skrg ni,
tp dia makan banyak..mungkin dia sangat aktif,
kat school pun cikgu dok complain, dia aktif...
talk active??? sangat2 la...mcm mama dia la nih...hihihi....

tahun ni dia mintak present LEGO CHIMA
adoi...mak pak ko ni mana la tahu nama2 lego ni semua nak....
1st time kitaorg dgr, i pandang mr azam and mr azam pandang i....
masing2 duk tertanya, apa kebenda nya tu....
pening kepala dok fikir..apa kebenda nya tuh...
senang2 bw dia g pilih terus,
so, ke jusco blkg rumah ni je, suruh dia pilih,

ok la, x kisah la....
since 3 thn lepas, baru nampak ajmal more creative bila dia main dgn lego ni...
so, sejak lepas tu, kalau dia nak lego, mmg beli kan je....
tp actually dia pun dah ada set yg besar tu,
dulu masa dia umur setahun, auntie hana dia ada beli kan from japan....
mmg worth it sangat2 bila tgk mcm2 dia hasil kan dgn lego tu....
now, beli kan dia set2 mcm ni, suruh dia follow buku tu, and buat sendiri....

balik tu, lepas mandi, terus mengadap benda ni..
sampai xnak makan...
puas hati sangat la tu dpt apa yg di idam kan...
dah pesan suruh simpan elok2 sbb ni banyak small parts...
takut nya si arissa kutip, masuk mulut,

 dah pandai senyum x nak bukak mulut.....tp ada sebab nya jugak...


hihihii......

jumaat tu, one day after his birthday, mama bawa dia g jumpa dentist....
dah bnyk kali remind mama utk g jumpa dentist since gigi depan dia dah bergoyang..
nurse cabut 2 terus sbb yg sebelahnya tu pun dah slowly bergoyang...
alhamdulillah, x nangis pun....
ni actually dah kali ke 3 mama bw g jumpa dentist utk cabut gigi....
gigi dia now dlm fasa nak bertukar ke gigi kekal dah....
kali ni dia merungut sikit sakit sbb yg satu tu x goyang kuat sangat...
but xde la menangis2....
dia ni mmg la....kontrol macho is a must...hahahaha....

so, mmg nmpak x comel sgt bila xde gigi depan ni,
weekend hr tu, jumpa org sana sini, semua dok pakat tanya....
but, i sendiri pun duk kata dlm hati, 
sangat la x comel anak mama ni...
tp suara hati lain plak berkata,
eh ana, dulu ko pun pernah jugak merasa xde gigi depan kan....
so????? xyah nak kata ajmal x comel ke apa...
ko pun sama jugak dulu...
hahahahaha....sangat la jahat kan.......

ni ada a few lg request dia, yg biasa2 je la...
mama dan papa akan cuba penuhi nya ok....
insyaallah..... :)

2 comments:

Afne said...

waahhh best dpt hadiah tu ajmal. haziq pn sbk mintak lego chima. penangan iklan tv le ni...

zety said...

Allah selamatkan kamu ajmal..sonok eh dpt chima :D