Wednesday, May 21, 2014

~kisah aqil yg confident~

Hi all..lama sungguh x menulis kan..hihihi..kemalasan tu mmg main point la..

Ni nak cite kisah aqil...sbb sampai skrg masih teringat2 kisah ni....aqil ni, confident level dia kalau bab bercerita sangat tinggi...klau markah penuh 10 markah, full mark dia dpt...

Tp klau confident level part belajar, mmg out...suruh dia bc buku, nak keluar satu perkataan dr mulut tu mcm ada emas dalam mulut..dia takut salah...end up bila dia sebut, betul je...cuma confident level tu xde...

Satu malam ni, kat meja makan, tgh dinner, kat tv ada iklan apa ntah...tp ada sebut THAILAND....then dia cakap,

"Ingat x dulu kita pernah g thailand"......

Mama pandang ajmal dgn muka confius, ajmal pun buat muka confius...

Mama pandang papa, pun muka berkerut...

Mama tanya, "bila kita pergi thailand????"

Dengan muka penuh confident, Aqil jawab.."ala..yg kita pergi, aqil petik strawberry tuh"

Mama dgn ajmal gelak besar,

"Tu cameron highlands la aqil"....hahhaha
Lawak la aqil ni.....
Dah besar sgt dah anak mama sorang ni...lately malam2 selalu request nak mama...

Skrg ni kuat makan, fav makan tomyam..klau bleh hari2 nak makan tomyam...bila dia cakap,

"Mama,aqil nak makan tomyam hari ni boleh."

"Kejap mama call papa"....

"Oooo aqil tau, mama x reti buat tomyam kan, mama suruh papa beli tomyam, mama masak nasi kan"..

Hahahahaha..  Aqil..aqil....

Mama, papa, ajmal & arissa love aqil so muchhhh.. 

1 comment:

Queen said...

konfiden level tu mmg tinggi.. haha