Wednesday, May 7, 2014

~siri perbualan mak dgn anak~

assalamualaikum, wah...lama sungguh x menjengah blog....
selama ni sempat la jugak nak bw bagai kan even x menulis...
tp 2 minggu ni yilek..
on laptop pun sbb nak buat quotation je....
alhamdulillah, rezeki dari Nya x pernah putus,
hampir setiap hari, ada je org call nak ambik perlindungan insuran/takaful....
korang dah ada insuran/takaful???
jom jumpa, i explain lebih kurang, nak sign up ke x belakang cite...
hahahahaha...

ok, lupakan kisah kerjaya tu,
ni nak cite kisah perbualan mak dgn 2 org anak comel bujang dia di pagi hari...
otw to school....

anak 2: mama ni, kitaorg dah lambat la ni....mama la nih, nak mandi la, suruh kitaorg bg makanan/minuman kat cat la...nnti x sempat nyanyi2, terus masuk kelas....

mama: eh td sapa yg nak singgah kedai beli makanan? mama dah kata kita lambat kan, x payah nak tambah kan lg kelambatan tu.....

anak 2: ha'ah kan...hahahahaha (gelak besar)

anak 1: mama, mother's day dah x lama lg kan, brp hb ye mama.....

mama : mother's day hari sabtu ni, 10 mei..

anak 1: ooo x lama lagi la kan, teacher's day bila mama?

mama: teacher's day 16 mei...pun x lama lagi....so, anak2 nak bagi apa kat mama erk sempena mother's day...

anak 1: it's surprise, nnti kita keluar, mal beli kan something utk mama....

anak 2: mama nak makan apa, aqil belanja mama makan....

----------------------------------------------------------------------

terharu plak mama dgr, dah besar anak2 mama ni....
dah pandai berborak, appreciate family members...
moga anak2 mama membesar menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat....
amin.....


1 comment:

A D I A said...

pandai anak 1 dan anak 2 tu sembang2 dgn mama dia pasal mothers day ye hehehe. Motif pakai anak 1 and anak 2???