Friday, August 8, 2014

~arissa alisha 1 tahun~

Salam aidilfitri..haish..berhabuk terus blog i nih kan....dah dpt fon screen besor, ingat kan ada la kerajinan nak update kerap, erm....xde makna nya jugak.....

Ok, ni kisah arissa alisha, even mama jarang sgt update pasal arissa compared abg2, tp mama tetap ingat setiap perkembangan arissa...

11 bulan hari tu, arissa dah tumbuh gigi bawah 2 batang, mama x perasan pun...masa bf kan dia pun x perasan sgt..papa yg ternmpk...hihihi.meniti kat tepi sofa, tepi katil, kerusi....dah pandai sebut mama....ketara boleh dgr, bila nangis nak susu mama...hahahaha....

1 day before raya, which is 27 july, genap la arissa setahun..masa ni kitaorg semua dah ada kat penang, utk raya...thn ni turn raya kat penang.....on that day, bnyk betul improvement dia...dia boleh sebut PAPA....asyik la dok ulang panggil papa..papa...yang papa nya plak, over happy la anak dara dah pandai panggil papa....then, on that day jugak arissa dah boleh berjalan...tp ms tu 2-3 langkah je la...tp makin hari makin banyak langkah, until today, dah boleh melangkah dlm 10 langkah. Bercakap pun bukan main lagi..tp dlm bhs dia la...bnyk cakap mcm mama dia anak dara sorg ni...hihihihi....makan pun x memilih sgt, apa yg org bg, dia mkn je...cuma klau dia xnak, mmg dia tepis terus tangan kita  yg suap ni...hah...gitu.....cuma satu je yg x best..arissa x friendly sgt....masa raya hr tu, xnak pun kat sapa2, padahal ramai je yg nak offer utk dukung...salam boleh, bg makanan boleh tp kalau nak dukung, nehi..nehi....

Nasib la jugak mama ada wrap pinjam dr kwn mama(thanks intan), sgt2 berguna...dukung guna wrap je, pastu terus lena.....

alhamdulillah, mama still bf kan arissa until now....even stok susu x bnyk, but, alhamdulillah...cukup utk arissa.....

Rambut pun dah panjang, papa mmg x bagi potong sbb nak anak perempuan dia rambut panjang..so, mama skrg ni kena kumpul getah rambut...mmg tocang pokok kelapa je la mama reti buat nya..hihihihi..

Lagi satu, arissa sgt lasak..baik masa tido @ x tido...tido atas tilam single tu sorang2, kepung dgn bantal pun boleh tergolek atas lantai, atas katil mmg x la mama letak..cr nahas la kan....klau kat bawah, cepat je dia pegi tuju kat tanngga nak naik turun tangga,.mmg kena sentiasa pantau cek mek sorang ni...

So, tu je la perkembangan arissa kot...nnti lain masa, mama tulis lg cite utk kenangan kita bersama  ...


Ni antara skit sebanyak gmbr arissa...cukup la kan buat kenangan....

Mama papa harap arissa terus sihat walafiat,jadi good girl, clever girl anak yg solehah....

Mama, papa, abg mal, abg aqil, sayang sangat kat arissa...

No comments: