Tuesday, January 28, 2014

~promosi...promosi.....~

hi all....
haish...susah sungguh nak update blog skrg ni....
ada je yang menghalang...
time management out lagi...
mmg payah la kan....

ok, ni i nak buat promosi....
sapa2 yang berminat untuk dapat kan flask prudential ni secara percuma...
di ulang lagi PERCUMA ye.....
boleh la roger2 i....



lawa x???
hah..lawa kan...
tapi...hah...ada tapi jugak....
LIMITED TIME & OFFER only tau...
so, cepat2 call/sms me at 018-390 3509

ingat, tawaran adalah terhad pada waktu yang terhad sahaja...
so, cepat2 la grab peluang yg ada.. :)

Wednesday, January 22, 2014

~gara-gara warehouse sale..~

hi uollssss....pekabo....
hari ni nak cite kelako..
kelako la bagi i kan....
tp kalau pada korang x kelako, ok je....
xde hal pun...

al kisah nya, 2 minggu lepas, 
kat ofis tu, ada buat warehouse sale..
dari hari rabu-jumaat....
warehouse sale barang2 rumah...
jenama mr muscle, glade, kiwi, and macam2 lagi la...
so, hari rabu tu masa dtg ofis, i dah borong pewangi kereta...
murah je korang...rm3-5 je...sapa xnak kan...
tp beli untuk diri sendiri je la..
tu pun x banyak sgt la...

dah remind diri nnti malam nak wa kat family group, bgtau ada warehouse ni..
so, kalau diaorg nak order boleh la...
tup tup..hari jumaat baru teringat nak bgtau diaorg...
dah la jumaat tu last day...
lepas sessi sharing pagi tu, turun bawah breakfast jap...
tgk staff tu tgh setup meja, keluar kan brg2....
so, i pun ambik gambar, send kat family member...
lepas makan, dalam half an hour tu, pegi balik tempat tu....
dah penuh org...
dr tmpt makan ke tmpt sale tu x sampai 20 langkah, 
tp terlindung sikit, so x nampak la org...
barang2 yg family members pesan banyak dah habis..huhuhu
padahal kejap je tu....

so, main ambik je la,
sambil ambik barang, sambil tangan menaip kat hp...
bc msg, tgk apa lg yg diaorg order...
punya la masing2 teruja nak order, msg bertalu2 masuk,
hp i jadi hang...
hahaha...brp kali ntah ter off sendiri....

kelakar gile weh...
last2 main rembat je...
belasah je, kalau diaorg xnak, xpela..bleh guna kat rumah sendiri kan...


ni rm3-5 je satu....




yg mr muscle muncung itik tu, dgn yg botol tu..rm3 satu..murah gile kan...glade refill tu rm3 ke rm5 ntah...

glade yg spray tu rm5 sebotol....glade sport tu rm5, yg pink tu rm3 ke rm5 ntah...gel tu rm3 kalau x silap...eh ke..rm5...hahaha..x ingat weh sbb banyak sgr brg harga murah...

yg ni i rembat masa hari rabu, hari jumaat dah xde..rm3 satu kotak....bayangkan betapa murah nya...kalau biasa rm4++ satu ketul kan....

resit pembelian.....

masa dok q tu, org asyik duk pandang je i...(hahahah..perasan la sgt ko ni ana)
ye la..org lain ambik setakat i kotak je....
yg i ni...3 kotak sekali angkut...
smpai sales manager dia terkejut tgk i rembat banyak...hahaha...

lepas bayar, duduk tepi, check semua brg ada ke x...
nasib la check sbb ada brg x cukup...mungkin cashier tersilap punch kot...
so, claim balik dgn diaorg mn yg xde tu...

balik umah, malam tu terus sort kan ikut order...
malang nya ada yg x cukup...
means diaorg order tp i x beli..
huhuhu...rs bersalah gile...
ni gara2 hp hang la..xleh nak fokus....
mr azam balik keje pun terkejut tgk brg banyak2...
bila bgtau brg x cukup, terus dia ajak pergi lagi
sbb kesian kat diaorg yg order...
tp sale tu abis pukul 6 ptg, masa tu dah kul 8 malam..
mmg xde dah la kan....
huhuhu.....

lepas ni harap2 ada sale mcm gini lagi...
best la dpt beli brg yg berkualiti dgn harga murah ni....


Monday, January 20, 2014

~unplanned vacation 2014~

salam hari isnin, monday blues ye semua...:)
ok, ni kisah 2-3 minggu lepas...

alkisah nya my sil and bil plan nak pergi bercuti...
dekat2 je la, nak release tension katanya...
so, diaorg ajak la kitaorg sekali....
and of course la kitaorg x ikut kan...
ye la..masa tu ajmal dgn aqil baru nak masuk sekolah..
banyak nak kena keluar duit nak byr fees lagi kan....
and i pun baru je nak start keje....

then, 2 hari sebelum tu pun diaorg keep calling lg..
pujuk us to join them...
siap offer, semua perbelanjaan di tanggung...
but both of us (me and mr azam) still refused nak pergi ke x..
sbb pergi nya on weekend je....just 2 days 1 night...
takut balik tu kepenatan,
dah la on monday tu, 1st day ajmal and aqil pergi school,
and i start keje...

but bila fikir2 balik, mcm kesian plak x pegi...
sbb since ajmal dan aqil cuti sekolah, 
mmg kitaorg x bw diaorg g mana2 pun bercuti..

so, fikir2, discuss2 dgn kids,
kitaorg pun decide nak pergi...
tp ada masalah jugak, sbb on saturday tu,
ada taklimat kat tadika kids, and i plak kena attend APW (for insurance agent)

and plan percutian plak, pagi sabtu masuk LOST WORLD OF TAMBUN,
and stay 1 malam kat hotel seri malaysia ipoh....

ada masalah jugak tu sbb i abis APW ptg...
so, kids x dpt masuk la LWoT tu....
last2 kitaorg bagi kids pergi dgn BIL dulu...
then ptg nnti, i, dgn mr azam and arissa menyusul....

so, ptg tu br gerak dr kl...
perjalanan hujan...
this is 1st time, i pergi long journey after accident hari tu...
trauma sgt2...dah la hujan, masa kejadian tu pun sama....
rs mcm berdebar2 sgt hati nih...
i x henti2 remind mr azam suruh bw slow2 je...
trauma weh..trauma.....

malam tu, xde aktiviti yg menarik la..just lepak2 kat bilik je la..
kids x habis2 bercerita seronok main air siang tadi...
alhamdulillah....seronok tgk diaorg happy....

plan utk ahad, nak naik CH..dah alang2 dtg ipoh kan...
tp BIL plak xnak naik...so, 2 kereta je la naik...
lepas breakfast, mr azam layan anak2 mandi pool kejap, 
i kemas2 barang, kitaorg check out...
sebelum tu sempat jugak jumpa kawan high school dulu..
dia mengajar kat ipoh ni,
dtg hantar durian....
sedap sungguh durian perak ni....huhuhu....

then terus kan perjalanan ke CH...
1 jam lepas tu sampai atas, kitaorg just jalan2 kat pasar KEA FARM..
g makan, masuk ladang teh BOH, then gerak balik....


lepak kat equatorial kejap......

 dah berserabai dah tudung tuh..huhuhu

 mmg wajib la singgah sini kan....

 ni dah ada yg baru dah...
apa lagi...sakan la bergambar...:)

 keluarga kecik saya.....:)

alhamdulillah...walaupun percutian ni sangat2 singkat at least merasa la jugak kami untuk bercuti kan...
moga lepas ni dapat peluang nak pegi bercuti lagi...
dah lama sungguh rasa nya x g bercuti...
insyaallah, kalau panjang umur, murah rezeki, boleh la kan.....

terima kasih banyak2 kat BIL & SIL sbb sponsor percutian kami kali ni...
moga anda semua di murahkan rezeki dan hidup diberkati oleh Nya....
insyaallah....

Thursday, January 16, 2014

~arissa alisha-5 bulan~

last week bw chek mek arissa g check up 5 bulan...
terlewat sikit sbb mama nya terlupa date app...
hahaha...

ok, alhamdulillah, arissa alisha hingga ke hari ini masih sihat alhamdulillah...
sekali sekala ada la dtg x sihat nya kan...
demam la, batuk la...normal la tu kan....

berat arissa skrg ni 7.8kg
tinggi plak 61 cm...

mmg ketara la rasa nya anak perempuan dgn anak lelaki ni...
anak perempuan mmg kurang sgt minum....
kalau malam pun, kenkdg sekali je dia terjaga utk feeding...
kenkadang pukul 530am baru terjaga utk feeding...
alhamdulillah, boleh mama tido lena...hahaha

klau dulu ajmal dgn aqil, xde la mcm ni...tgh malam, at least sekali,
ada la jugak bangun utk feeding....

now arissa dah kenal org...
xtau la dia ni mcm mn..
x semua org perempuan/lelaki dia nak pegi...
ada dia x nak dgn org perempuan, ada dia xnak dgn org lelaki...
pelik pun ada..sbb biasa tgk, baby kenkdg dia nak dgn perempuan sahaja...
or lelaki sahaja...giteeewwwwww....

kalau time makan, xyah cite la...
dr bulan lepas lg...
pantang nampak kitaorg makan,
terus mulut bunyi2 mata pandang kat makanan....
sabar ye nak, tunggu lagi brp minggu je lagi.....

geram kat bucuk2 mama nih...eeeeee....

ok korang..jumpa lagi di lain hari...
esok insyaallah.... :)


Wednesday, January 8, 2014

~tahun baru, kerja baru, azam baru....~

hai all....
haish....rindu nya lahai kat blog sendiri...
cerita banyak je nak di tulis, tapi kekangan masa tu yg buat jd xleh nak menulis...
anyway, rs nya x terlewat lagi kan nak wish happy new year...
eh ana, ko ni pehal...bukan entry sebelum ni dah wish ke???
hahahaha...lantak...ni utk reader yg x bc lg entry sebelum ni..hahaha...

ok, back to the topic,
bermula 2014, maka bermula la my career as a insurance agent...
setelah hampir 3 bulan menganggur,
keluar masuk company g interview,
sedih dgn offer yg tidak seberapa, (kes demand sgt...:)...)
maka, ini la pilihan yang i hope the best choice yg i buat....
i know, ramai orang2 di luar sana, yg mempertikai kan, 
eh, ada master..kenapa nak jadi agent insurance?
to me, ada master ke, phd ke, tu semua hanyalah paper semata2...
tidak menjanjikan apa2 pun....
even one of the director kat agency tu pun asking me the same question....
kalau dah tertulis, jalan hidup kita macam ni,
apa lagi yang kita nak pertikai kan????

Photo: Saya selalu mendapat panggilan telefon dari mereka yg pernah kata,

"Saya tak minat insuran"
"Saya tak mampu, insuran mahal sgt"
"Saya tak nak commitment"
"Saya tak perlu insuran sbb saya banyak duit"
"Saya dah ada company coverage"
"Saya boleh masuk hospital kerajaan"
"Insuran ni menipu je"
"Saya takkan sakit. Keturunan saya semuanya sihat"

Tp sekarang mereka kata "Saya nak amik insuran cepat. Kalau saya sign borang hari ni, bole tak saya terus guna insuran tu hari ni?" 

Mmmmm....Mereka yg dulu bukanlah yg sekarang...tapi kenapa ek??? Bila dah sakit dan terdesak, baru sedar insuran ni penting rupanya. Langit tak selalu cerah kan? Tak salah sediakan payung sebelum hujan. 

★ SARAH 019-3317848 | Email : sarahprubsn@gmail.com ★

when people surrounding me asking, 
why prudential? not a local product like etiqa,

this is an answer...

Photo: Best in Asia!! ;)

actually bukan ni je jawapan nya,
ada la lagi...tp ni je la yang boleh di tunjukkan....

moga tahun 2014 ini memberi sinar to me to develop my new career ini...
and of course i have a target, planning and bla bla bla...
hopefully dapat achieve apa yg di impikan....
semoga impian menjadi kenyataan...

actually banyak lagi nak cite kisah sebelum bergelar ejen ni..
nanti2 lah, kalau ada masa terluang lagi, boleh la cerita...
ni nak siap kan quotation prospect client...
esok ada  app..berdebar plak rasanya sbb 1st time nak present depan stranger...
hopefully di permudah kan semua nya,
insyaallah....

__________________________

for those yg masih tercari2 pelan perlindungan untuk diri sendiri/keluarga,
perlukan khidmat perundingan kesihatan/kewangan,
u can call/msg me at 018 3903509
whatsapp not available lagi ye sbb guna fon lama... :)

_____________________________

Robert Kiyosaki wrote: It's true that money is not the most important thing in life, but money does affect everything that is important in life.