Saturday, February 22, 2014

~sudah bersarang~

salam hari sabtu....
haish...sudah bersarang my blog ni...
sedih rasa sbb x dpt nak menulis merapu macam dulu2...
bukan nya x boleh...
boleh je...tp mcm banyak lagi kerja lagi nak kena buat...

tiap kali menulis, mesti berazam nak menulis dan menulis lagi...
tp bila time nak bukak blog utk menulis, ada ke hal nya...
huhuhuu...
banyak dah cerita yang patut tulis x ditulis...
sian arissa, kurang la cite dia kat blog ni..hihihi

oklah....
sehingga berjumpa lagi di lain masa,
selamat berhujung minggu semua....

Monday, February 10, 2014

~hai hai hai......~

salam hari isnin....
moga di hari isnin, anda semua berada dalam keadaan sihat dan ceria2 selalu... :)
ermmm...dah lama x menceloteh kat blog kan...
nak je menceloteh, tp kekangan masa...
terhad sangat2....
since dah kerja ni kan...
even, sendiri yang uruskan masa kerja, tp rasa mcm....
mcm banyak lagi perkara lain yg perlu di buat sebelum nak merepek kat blog ni...
hehehe.....

life so far so good...
alhamdulillah, dah dpt cope sikit dgn kerja...
kenkadang terfikir, rs mcm x percaya my life akan jadi mcm ni...
totally berubah....360'....
since resign dari ijn dulu...
tp insyaallah, ada hikmah di atas semua ini...
ini adalah perjalanan hidup yang telah di aturkan oleh allah swt utk hambanya ini..
maka, terima la seadanya....

anak2 pun so far so good....
sekolah ok, bbsitter ok,
alhamdulillah di permudah kan segala urusan.....

kerja pun ok je...
nak kata hebat tu xla sbb ada org yg lagi hebat dari kita...
but alhamdulillah, rezeki x pernah putus,
ada je yg call mintak quotation, nak ambik insuran utk anak, diri sendiri...
even kenkdg rs mcm ramai nya ejen insuran kat malaysia ni,
boleh ke nak survive....but alhamdulillah, ada je rezeki yang masuk utk kita...
ye la..dah klau allah kata tu adalah rezeki kita, mmg x ke mana la kan....

tu je la cite my life skrg ni...
semoga segala urusan harian saya dan keluarga di permudahkan....
insyaallah.....

Tuesday, February 4, 2014

~hai....~

salam selasa...
hari ni ramai lagi yg dok bercuti kan..
jalan pun masih lengan lagi...
cuti panjang masa CNY baru ni, ramai yg ambik kesempatan,
balik kampung la, bw family g holiday la....
kami ni balik kg je la...balik trg...

nak di jadi kan cite plak, i x sihat...
since thursday tu...demam..badan weak sangat...
tp khamis ptg tu gagah kan diri jugak keluar g jumpa prospect client...
alhamdulillah, dapat la jugak closed...

malam tu, dalam penat2 gigih la kemas kain baju bagai..
sbb nak balik kg...
tido x smpai 4 jam pun sbb 5am dah gerak dari kl...
sampai2 kg, demam pun dah ok... :)
hilang demam bila jumpa ma dgn ayah....
alhamdulillah....
tp tekak masih xde rasa....
rasa mcm tawar je bila makan semua makanan....
rasa insaf kejap bila x dpt rasa semua2 tu....

jumaat malam tu, ajmal dgn aqil cirit birit...
xtau sbb apa...
mungkin berpunca dari makanan yg i dgn mr azam beli kat pasar malam ptg tu...
huhuhu....
kepenatan sbb bergilir2 bw diaorg g toilet....

sabtu tu, penuh xtvt kenduri...
kenduri kawin la, bertunang la..
semua nya sedara mara.....
nasib la aqil dan ajmal dah ok...

hari ahad tu, mokcik2 3A bw diaorg g mandi kolam...
seronok la diaorg...
dgn arissa pun sekali masuk kolam....
even sejuk tp boleh je dia tahan...senyum seronok je main air...
alhamdulillah, arissa ok je dgn semua org..
xde la menangis bila tok2 or mokcik2 dukung...
even ni baru 1st time jumpa sejak dia dah cam muka org ni kan....

semalam bertolak balik kl...
bertolak awal pagi sbb nak avoid jem....
alhamdulillah perjalanan lancar even kereta banyak....
aqil cirit birit balik....
ptg semalam, kitaorg semua terdampar kat rumah..
kepenatan sbb dah berjangkit daripada aqil...
huhuhu....
ptg semalam, gigih jugak keluar pergi cari yakult...
doctor pernah advice suruh minum yakult ni kalau kkena cirit birit ni...
bukan yakult je la..minuman berkultur...
so, biasa yakult la yg kitaorg pilih......

hari ni dah ok sikit,
nasib la mama x keje, x perlu ambik cuti....
kalau rasa ok, kejap lagi nak keluar...
kalau rs x ok, duduk rumah je la buat admin job ni....
huhuhu....

info meengenai cirit birit di sini...

jumpa lagi di lain masa, insyaallah.....