Wednesday, May 21, 2014

~kisah aqil yg confident~

Hi all..lama sungguh x menulis kan..hihihi..kemalasan tu mmg main point la..

Ni nak cite kisah aqil...sbb sampai skrg masih teringat2 kisah ni....aqil ni, confident level dia kalau bab bercerita sangat tinggi...klau markah penuh 10 markah, full mark dia dpt...

Tp klau confident level part belajar, mmg out...suruh dia bc buku, nak keluar satu perkataan dr mulut tu mcm ada emas dalam mulut..dia takut salah...end up bila dia sebut, betul je...cuma confident level tu xde...

Satu malam ni, kat meja makan, tgh dinner, kat tv ada iklan apa ntah...tp ada sebut THAILAND....then dia cakap,

"Ingat x dulu kita pernah g thailand"......

Mama pandang ajmal dgn muka confius, ajmal pun buat muka confius...

Mama pandang papa, pun muka berkerut...

Mama tanya, "bila kita pergi thailand????"

Dengan muka penuh confident, Aqil jawab.."ala..yg kita pergi, aqil petik strawberry tuh"

Mama dgn ajmal gelak besar,

"Tu cameron highlands la aqil"....hahhaha
Lawak la aqil ni.....
Dah besar sgt dah anak mama sorang ni...lately malam2 selalu request nak mama...

Skrg ni kuat makan, fav makan tomyam..klau bleh hari2 nak makan tomyam...bila dia cakap,

"Mama,aqil nak makan tomyam hari ni boleh."

"Kejap mama call papa"....

"Oooo aqil tau, mama x reti buat tomyam kan, mama suruh papa beli tomyam, mama masak nasi kan"..

Hahahahaha..  Aqil..aqil....

Mama, papa, ajmal & arissa love aqil so muchhhh.. 

Wednesday, May 7, 2014

~siri perbualan mak dgn anak~

assalamualaikum, wah...lama sungguh x menjengah blog....
selama ni sempat la jugak nak bw bagai kan even x menulis...
tp 2 minggu ni yilek..
on laptop pun sbb nak buat quotation je....
alhamdulillah, rezeki dari Nya x pernah putus,
hampir setiap hari, ada je org call nak ambik perlindungan insuran/takaful....
korang dah ada insuran/takaful???
jom jumpa, i explain lebih kurang, nak sign up ke x belakang cite...
hahahahaha...

ok, lupakan kisah kerjaya tu,
ni nak cite kisah perbualan mak dgn 2 org anak comel bujang dia di pagi hari...
otw to school....

anak 2: mama ni, kitaorg dah lambat la ni....mama la nih, nak mandi la, suruh kitaorg bg makanan/minuman kat cat la...nnti x sempat nyanyi2, terus masuk kelas....

mama: eh td sapa yg nak singgah kedai beli makanan? mama dah kata kita lambat kan, x payah nak tambah kan lg kelambatan tu.....

anak 2: ha'ah kan...hahahahaha (gelak besar)

anak 1: mama, mother's day dah x lama lg kan, brp hb ye mama.....

mama : mother's day hari sabtu ni, 10 mei..

anak 1: ooo x lama lagi la kan, teacher's day bila mama?

mama: teacher's day 16 mei...pun x lama lagi....so, anak2 nak bagi apa kat mama erk sempena mother's day...

anak 1: it's surprise, nnti kita keluar, mal beli kan something utk mama....

anak 2: mama nak makan apa, aqil belanja mama makan....

----------------------------------------------------------------------

terharu plak mama dgr, dah besar anak2 mama ni....
dah pandai berborak, appreciate family members...
moga anak2 mama membesar menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat....
amin.....