Friday, June 27, 2014

~arissa alisha 11 bulan~

Ya ampun..bersarang nya blog nih....
Adoi la tiada kekuatan sungguh la nak update blog...ni gigih je sbb fikir, kurang mama nya sharing pasal development dia kat blog..

Dulu masa abang2 kemain lg. .
So, ni kena gigih jugak la skit...
Arissa alisha hari ni genap 11 bulan..
Kejap je masa berlalu, masa thn lepas dok gendong lg arissa dlm perut mama...

Skrg ni turun naik katil dah expert...
Bukan katil je la, tangga pun...
Pantang biar je dia sorang2 kat bawah,
Mmg terus tuju kat tangga la dia....
Kalau ambik, sah sah la melalak..
Pernah sekali tu mama follow je dia sampai atas...
Sampai je kat atas siap sengih2,pastu sibuk reverse nak turun plak....
Amboi..,kemain lg ye nakkkkk....

Dlm minggu ni, dia dah pandai salam.
Salam dia cum in 1 package...
Salam+clap hand...hahahaha...
Baru2 ni kitaorg alihkan perabot dlm bilik tu...
Klau bangun, pusing kiri, nmpk cermin....
Suka kemain tgk muka kat cermin...
Dgn muka comot br bgn tdo.. 
Tp tetap comel pada mama.... ;)
(Sapa lg x puji anak sendiri kalau x mak dia kan)

Dah pandai panggil mama...
Ni mmg buat mama senyum sampai telinga la...
Asal nangis je...mamamamamamama..
Hihihihi..papa jugak la yg tension dgr...

Alhamdulillah masih fully bf,
Even mama punya stok hidup segan mati xmau....mama akan berjuang ke titisan akhir demi mu arissa...

Gigi mmg nehi he...
Tp mama x kisah sbb mama takut arissa gigit nipple mama...hahahaha

Berjalan pun xleh lg..
Tiap kali papa mama letak kasut/selipar nak ukur saiz, terus dia kucup kan kaki dia...
Hahahahaha..arissa oi...sampai bila nak mama papa dukung ni...

Tu je la kot perkembangan arissa takat ni...insyaallah ada masa, mama update lg cite pasal arissa...ok bebeh..

Di kesempatan ini juga, saya, selaku penulis blog ni, nak mintak maaf pada readers kalau ada terbuat salah silap, mohon di ampun kan...
Selamat menyambut ramadhan al mubarak...
Dan selamat berhujung minggu...

Monday, June 9, 2014

~selepas 18 tahun~

Hi korang....apa khabar semua...
Hihihi..lemau je nak menulis skrg ni...
Malas la...padahal idea bnyk je..

Ok, ni kisah minggu lepas,
Actually minggu lepas, balik kg trg....
Balik jenguk ma dgn ayah...
Dah lama x jumpa ayah....
Tambahan plak ayah x brp sihat skrg ni...
So, balik la jenguk diaorg...

Hari ahad balik kl, ptg tu g rumah DP sbb nak jumpa tenant..
Alkisah nya tenant rumah DP nak keluar,
So, settle kan apa yg patut, ambik kunci,
Access card and all la..
Now, rumah tu dah kosong..
Sapa2 yg tgh cr rumah sewa, bleh contact saya ye...

Then kebetulan plak awal bulan 5 hr tu,
Ada group wa baru wujud...
Geng2 aytht dulu....
Bila sembang2 br la tau rupa nya ada sorg kwn ni, duduk kat area situ gak....

So, lepas settle dgn ex tenant tu,
Calling2 kwn tu....
So, jumpa la kami kat rumah dia ptg tu....
Selepas 18 tahun x jumpa...

Mmg jadi mak2 org sgt dah ni..
Huhuhu..
Hopefully bleh jumpa lg lps lepas ni,
And bleh kumpul ramai2 lg lepas ni..insyaallah...