Monday, July 7, 2014

~7th..... ~

Alhamdulillah, hari ni genap la usia 7 tahun perkahwinan kitaorg...

Abg,
thanks for everything...
Utk kasih sayang yg x berbelah bahagi,
Utk segala2 nya yg u bagi pada i,
Terima kasih kerana menjadi partner yg terbaik utk i...
Terima kasih sbb banyak bimbing i...
Terima kasih kerana menjadi papa yg terbaik utk anak2 kita...

Semoga ikatan yg terbina ini kekal hingga ke syurga....


I loveeeeeee U sooooooo muchhhhh.....

Friday, July 4, 2014

~ramadhan 2014~

Alhamdulillah, bertemu lagi kita di hari jumaat yg penuh barakah..

Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua pembaca blog ni(ada lg ke org bc blog ni)....maaf kalau ada salah silap....

Bersyukur di ramadhan tahun ini, 2014, kami sekeluarga dapat bersama2 menjalani ibadah puasa...

Alhamdulillah jugak, tahun ni ajmal dah berpuasa...even pada hari pertama tu, mcm2  cite kelakar (malas nak taip balik sbb hr tu dah write on fb)....next day nya tu alhamdulillah semuanya smooth even ada drama2....until yesterday, dia baru tinggal sehari(1st day)..

Aqil pun sama, drama yg banyak..1st day mmg x lepas la....2nd day berbuka.. pukul 5pm....x tahan sgt kata nya, dahaga....hahahaha....

Alhamdulillah....kitaorg xde la nak paksa sgt diaorg....bila diaorg kata dahaga, nak berbuka, kitaorg just bgtau dah x lama lg nak berbuka...
But alhamdulillah, 'drama' nya sekejap je....

And mr azam mmg bnyk main peranan la...bulan puasa ni dia mmg habis kerja awal, and around 615pm, dia dah smpai rumah....and dia akan terus bw ajmal dan aqil  keluar...sometimes diaorg g cycling..but 1st day balik cycling, melalak dahaga nak minum..
Tp next day nya tu dah ok la...kadang2 mr azam bw pegi bazar...kadang2 main dgn cat....alhamdulillah...

Biasa sblm berbuka tu, kitaorg tanya nak makan apa sempena puasa penuh hari ni...and kitaorg akan tunai kan jugak la...request tu kena dlm bentuk makanan/minuman yg nak di makan/minum...tu je la reward nya...utk bg reward dlm bentuk duit rasanya mcm x sesuai kotttt......

Then, kat rumah tu ada 2 bekas tupperware air yg kecik tu...1st day tu i bgtau only yg puasa boleh minum guna bekas air tu....so, gigih la puasa penuh sbb nak minum dlm bekas air tu...padahal bekas air biasa je kot...hihihihihi....tp budak2...biasa la kan.

Part sahur alhamdulillah xde la susah sgt nak kejut kan diaorg...1st day makan cocoa crunch...kadang2 makan nasi, quaker oat, tu je la menu yg biasa kitaorg makan...

For me, this is my 1st time as an agent. Alhamdulillah...di permudah kan segala urusan, di murah kan rezeki...syukur sgt.....
So, as usual la, mmg day 2-6 mmg masak without fail. Day 1 berbuka puasa kat rumah pil. Cuma i sedikit pening sbb nak fikir menu apa nak masak.....

Cabaran yg paling getir skit ramadhan tahun ni ialah bf kan arissa...sbb dah lama x bf babu during ramadhan time..but alhamdulillah....dpt survive....sbb stok nya x brp banyak pun...hihihi....

So, gitu la sedikit sebanyak coretan ramadhan di minggu yg pertama ni...semoga kami sekeluarga di beri kekuatan, di permudahkan segala urusan..insyaallah..

Salam ramadhan.