Thursday, September 18, 2014

~sakit mata~

Hi all....apa khabar semua...
Eh ada lagi ke org yg bc blog ni...
Tp xpela...x kisah la kan...update untuk diri sendiri je...

Alkisah 2 minggu lepas, tiap kali pick up ajmal & aqil from school, mesti diaorg duk cerita, ada kawan sakit mata.. 
Mmg i cuak skit la kan...ye la kan, penyakit tu boleh berjangkit, risau kot berjangkit dgn diaorg ni.
Tambah2 lg ada baby kat rumah kan...lg la risau...

And...hari ahad tu, mimpi ngeri pun bermula..
As usual, mr azam masuk keje kejap...
And i biasa terus turun bawah, masuk dapur, settle kan laundry job....
Suddenly ajmal bgtau, mama, tgk la mata aqil...
Ms ni diaorg dah bangun and tgk tv kat bawah....

Erm....terkejut la i, tgk mata bengkak, merah, bertahi semua....
Terus call mr azam and bgtau dia....
Then, suruh dia pakai spek itam dia,kerap cuci tangan, jgn sentuh mata and lepas tu sentuh tmpt lain....
Ptg tu kami g clinic, and doctor mmg diagnose kena conjunctivitis....
And doktor kata, isi rumah yg lain berjg2 sbb mmg akan berjangkit....

Esok nya isnin, i, mr azam and arissa lak yg kena...
Ajmal sorg je yg masih terselamat....
Mr azam dpt mc 2 days, teruk gak mata dia, merah, bengkak...
Arissa lak just bengkak je...

Next day, mr azam lg teruk,
I dah kena 2-2 mata, arissa pun bengkak 2-2 mata tp x bertahi pun...
Ajmal pun dah kena gak...tp sebelah mata je la..
Aqil plak dah ok..tp still merah

Rabu, mata i sebelah dah ok, tinggal sebelah je lg..
Mr azam plak teruk gak lg...kena g clinic lg sbb mc 2 hr je....so, g clinic, dpt lg 2 hari....
Ajmal pun g clinic sbb dah bengkak 2 mata, merah dah bertahi....
And arissa lak dah makin ok..
And i plak sebelah mata je kena....
Aqil plak sama je..merah lg. ..

Khamis, semua masih sakit mata, cuma i dgn arissa dah ok la...ajmal pun sebelah mata je lg yg x ok....aqil skit2 je lg merah nya..mr azam still sama gak....x berubah sgt..

Jumaat, i, ajmal dgn arissa dah ok...aqil merah skit2, mr azam merah2 lg...so, kena g clinic lg utk ambik mc....jumaat tu, semua org dah nmpk stress termasuk arissa sbb asyik terkurung dlm rumah, x keluar2..hahahaha....

Sabtu ahad, alhamdulillah semua dah ok..cuma mr azam je la....huhuhu..

Mmg redha je la dgn ujian ni.. Stress xyah cakap la..tp fikir positif je...sakit ni kan penghapus dosa, so, terima je la.....

Ni la budak yg pembw virus dlm rumah tu...huhuhu....