Thursday, July 2, 2015

~kisah anak dara~

as salam...
hai berjumpa lagi..hahahaha...finally dpt gak update blog ni hari ni...
harap2 terus istiqamah la ye...

kali ni nak cerita pasal anak dara sorang ni...
sapa lg kalau bukan arissa alisha ni....
alhamdulillah, end of this month, genap la arissa 2 tahun...
alhamdulillah, kejap je masa berlalu..
rasa mcm baru je pregnant kan dia...
rs mcm br je lalui saat suka duka masa dia dalam perut...
dulu banyak masalah kongsi dgn arissa,
she's a good listener masa dalam perut...hihihi...

now, dah 2 tahun 11 bulan,
banyak perkembangan dia yg mama x update dlm blog ni....
sorry ye sayang...

vocab dia skrg ni dah macam2 dah...
suka ajuk cakap org...
dah recognize banyak perkara...
cth, kalau lalu school abg2 dia, dia boleh sebut, school amal(school ajmal)...
bila balik rumah, mintak tunjuk mana satu rumah, dia dah tahu,
suka kat cat...tp ganas pun ada...selamba g tarik ekor cat yg kat rumah ni...
sekali cat cakar manja, taubat sekejap, pastu buat lg....hahahaha...
dah expert panjat tangga rumah...
hr tu, mama kat blkg tgh basuh baju, dia panggil mama, mama,,,
tp mama buat senyap je....selang 2 minit, mama keluar depan, tgk2 dia dah ada kat bilik kat atas sambil merenung ke luar tingkap...hahaha..syahdu sgt tgk dia masa tu..
kebetulan masa tu gate tangga x lock...bahaya sgt...huhuhu...
suka mandi..pantang dgr org sebut mandi, terus dia, jom andi...
bukak baju nak mandi, terus bawa baju dia ke bakul baju kotor...
dia dah tahu mana satu bakul baju kotor dia..
(mama asingkan setiap org ada bakul baju kotor masing)
org sibuk ambik wuduk, dia pun sama....end up, baju habis basah...
nak makan sendiri...xnak org suap...so, mmg bnyk tumpah la...
sbb tu berat x naik2...tp kat umah bbsitter, pandai plak behave....
keluar suara pun x...kalau kat rumah, suara dia je la yg dgr...
hihihihii.....
dia dah pandai skit2 bc al fatihah..kalau bc ayat awal, dia bleh sambung sampai abis satu ayat....
mengira pun dah pandai gak...
tp dia ni, kalau tgh2 baca al fatihah @ mengira, mama nak record, mesti terus dia buat2 x reti kira @ baca....saje je dia ni tau....

x boleh nak marah langsung...
pantang mama papa tinggi suara skit, terus sebek nangis....

injection yg last 1 tahun 1/2 mama x bw g lg nih...
uwaaaa...ntah bila nak g...
malas pun ada...
tunggu awak 2 tahun la caca erk...

hihihi...ok, jumpa lagi esok...
insyaallah.

No comments: