Saturday, November 14, 2009

~cubaan pakai bj sendiri...~

harap maklum...ni entry yg dah ada dlm draft,
di draft oleh aku 2 hr sblm bersalin..
nak letak auto publish tp terlupa..
xpe la..janji ada entry kan...
:)

ajmal skrg ni suka pakai baju dan seluar sendiri...
pastu xmo pakai pampers...adoi la..

ni gmbr pas mandi kan dia..
dia xmo aku pakai kan bj dia..
so, aku pun malas nak pujuk2 dia..aku g dapur..
tgk2 dia dtg kat aku,
dia panggil..."ma..ma...."
dia tunjuk la dia dah bleh pakai bj sendiri...
waa...touching sungguh..
even bj tu terbalik pastu lengan x masuk sebelah tu..
tp sebagai seorg ibu..aku rs sgt terharu...
pastu dia ajak aku duk kat hall..
dia ambik seluar dia..dia nak pkai sendiri..
tp x berjaya...
xpe la sayang..dpt pakai bj camtu pun dah buat mama berbangga...:-)


muka bangga la ni...

kalau cakap, "jom ambik gmbr", tgn mesti camtu...peace la tu konon2 nya...


*kualiti gmbr kureng sikit.....sorry ye....


erm..cite psl dia xmo pakai pampers lak...
biasa nya mlm la..time nak tdo or dia bgn nak susu dlm kul 3-4 pg...
dia suruh bukak pampers dia..xmo pakai pampers..
kalau paksa gak...mmg meraung la...
erm..camna nak buat erk...
risau kot dia kencing merata or kencing atas tilam...
aku perasan, dia jd cam gatal+rimas kat bhgn blkg punggung dia tu..
ajmal ni jenis kuat berpeluh sikit...tu agaknya dia rs rimas kot...
lg satu dia bg hint suruh pasang aircond kot..:-)
duk terpk nak pakai kan cloth diapers,
sbb pk tu kain, so mesti dia meresap kan..
tp ada sorg member bgtau, anak kwn dia jenis kuat berpeluh gak,
bila pakai cloth diapers ni, dia jd rimas gak...
erm...member ni suggest suruh beli cloth diapers brand oversea nya...
tp bleh jamin ke cloth diapers yg oversea nya brand ok?
erm.....mr azam lak cam 50-50 je nak bg pakai cloth diapers ni...
kata nya, nnti sian kat aku...susah kat aku..nak kena basuh la..tu la ni la...
erm...dah tu nak buat camna lg....

3 comments:

Nana said...

hahah..comei jerk

KizZ said...

wah...chomellah...hi,singgah sat kat neighbourhood nuffnang,klik2 yah..lu sudi follow kitorang jgak..

itangmanih said...

try la pakai cloth diaper tu...beli 1 je dulu...kalu nmpak dia ok jer,leh la beli lg...cuma tu la,kena rajin basuh...akak teringin gk tp MALASSSSS nk basuh...huhu