Thursday, December 31, 2009

~kisah semalam~

semlm aku cuti...
ada app dgn gynea utk bincang psl family planning...
so, dah settle la...
gynea kata, aku cam budak sekolah menengah...
ha3x...bangga sambil kembang hidung yg mmg kembang nih

pastu bw aqil g inject 2 bln...
mlm td dia merengek2 sikit...badan pun dedar sikit..
berat aqil dah 5.7kg..ho3x..
tambahan lak semlm aku bedal roti bun inti kacang merah...
ingatkan perut aqil dah kuat...
sekali kembung lg...
erm..mmg aku xleh mkn lg apa2 yg berkacang....
rs nya roti dah bleh mkn kot..dia dah ok kot dgn gandum n bijirin tuh...
ni la bila jd ibu yg fully bfeed kat anak nya..
secara automatik makanan pun kena la jg....
tp xpela...x kisah pun....

erm..pastu semlm gak g klinik gigi...
gigih aku mencr klinik redha tu..
tup2x bila smpai, pembantu klinik tu kata kena buat app dulu...
argh sudah..aku nak claim utk thn ni...
tp lepas deal2 dgn dia, seb baik la bleh gak...
tp check je la...scaling mmg xleh la...
bangga lak doctor bgtau gigi aku cantik..
kembang semangkuk
eh tp..aku rs adik badik aku semua jenis gigi cantik tau...
adik beradik aku, sila kembangkan hidung anda tanda bangga
tp best la klinik ni..murah pun murah..
doctor nya baik hati.....
x mcm klinik pergigian dr h*****a kat bangsar tu...
mahal gile...mmg la company aku cover..
tp kalau dah scaling pun dah dekat rm200, agak2 la kan...

pastu mr azam ajak g the curve...
misi mencari valve utk breast pump...
bleh lak kedai (the fist few years)tu kata xde..adoi la..penat2 aku dtg..dia kata gitu lak
padahal sehari sblm tu aku dah tepon tanya, dia kata ada..
aku malas la nak g kinderdijik tu sbb aku sama mr azam xtau area sri hartamas tuh..
rupa2 nya kan...dia tersilap..
dia ingat valve utk madela breast pump....
seb baik dgn baik hati nya, dia bukak satu set pump br n ambik valve tu bg kat aku...
eh..bkn bg...bayo la..satu valve rm10....
ish..the curve tu banyak tmpt main la...
ajmal berjln ke sana sini asyik nak main je....seb baik free...:)
pastu survey2 brg2 keperluan utk mama+baby sikit...
bleh plak menabur duit kat butik anakku..
beli car seat utk ajmal n baby sling utk aqil....
xtau la car seat ni ajmal nak duduk ke x...
beli je la sbb ada less..yes (year end sale) la katakan..
org duk ber yes..aku pun yes yes gak..hu3x...
tp tu la..kena ada car seat sbb risau kenkdg aku bw double a tu tanpa mr azam...
ajmal lak jenis x duk diam dlm keta...
takut terjatuh ke time aku drive..hu3x..mintak di jauh kan...
pastu jumpa baby sling yg murah.....beli la dah try letak aqil...diam je dia kat dlm tu...
aqil xmo duk stroller..kalu letak je dlm stroller mesti nangis..
sblm ni dah survey 2-3 jenis baby sling...mak oi..mahal siut..
seb baik ada jumpa yg murahan ni..xpe la..murahan pun murahan la..tgk kain dia ok je...
aqil duduk ok je..ok la tu kot...
nak gak cr stroller memandangkan stroller yg ada skrg ni x muat kat keta comel aku tuh..
tp sbb stroller xde less...padam je la niat tu...

penuh kan jadual aku semlm...
even x keje, mcm2 buat...
tp xpela..at least settle semua urusan..
lega ai...
gmbr..cam biasa la..semua benda aku buat semlm, aku ambik gmbr..
tp....kabel xde..so, korang bc je la cite aku ni tnpa gmbr..:)

3 comments:

Afne said...

ana, valve tu rasanya leh beli online kasihku sayangku.com

ana beli pouch sling ke ring sling? afne tgh tunggu ring sling sampai. nnti leh babywearing sama2 yea ;)

~ana~ said...

erm..afne..dah beli dah pun..he3x...ana beli ring sling sbb kalau pouch tu cam kecik je...afne beli kat website mn?jgn lupa tayang ye..:)

itangmanih said...

doc suggest family planning apa?dia buat pap smear sekali kan?app akak 17/2..15/2 kena dtg amik darah..
kinderjik tu dekat area plaza damas tu...dekat je ngan umah akak..
7-10 jan ni ada warehouse sale kt sogo,kt level 7..stroller ada sale,pi la tgk