Friday, April 17, 2009

~ala kassim~

ni aku buat entry khas pasal ikan bakar kat melaka....
abg la yg beriya2 nak mkn kat sini sbb kwn dia kata sini best...dah la dia x tau jalan n xtau lokasi kedai tu, teraba2 la kitaorg mencr kedai tu..seb baik x tersasar ke muar..hah hah hah....

kedai ni kat alai, crystal bay kat alai...abg ingat kan kedai mkn ekslusif, tp rupa2nya kedai mkn biasa je....kedai ni cam medan selera la...banyak deretan kedai mkn tp sbb abg nak gak mkn kat ala kassim ni, kami pun try je la....

so, cam biasa la kan, kalau kita mkn kat kedai ikan bakar, kita kena pilih ikan, timbang n bgtau nak masak apa kan...so, abg pun pilih la sotong (goreng tepung), ikan pari (bakar), siakap (bakar), lala n kupang (ni aku x ingat msk apa).....pastu order gak sup sayur..

ok, then dudukla kan...pastu tunggu punya tunggu, xde org dtg ambik order air...aku pun g la kat cashier..dia kata, kalu order jug, cpt sikit..so, aku pun order la satu jug air tembikai dan teh tarik satu...dia kata sekejap je bleh smpai...tup2..dlm setgh jam br smpai..kalau korang, hangin x?kata kejap tp mak oi....part nasi lak, bila nak order, dia kata, nnti bila makanan smpai br order nasi...ok..fine..

mr azam yg mmg dah kenyang jd lapar balik..apatah lg kitaorg yg lain2 ni yg sememangnya lapar..sah sah la makin lapar kan....ajmal lak buat hal sbb x sihat sgt kan..seb baik ada kucing kat situ..bleh gak buat pujuk ajmal....

akak ipar aku dgn dini dah x tahan sgt, makan la nasi lemak dulu...smpai 3 bungkus abis..aku pun mkn gak sebungkus..ye la..x tahan la..lapar wei....
dah kat sejam lebih, makanan x sampai2 gak, aku dah hangin dah...2-3 kali gak la aku g tanya..last2 aku xtau a dah brp lama menunggu, makanan pun smpai..semua makanan kecuali lala dan kupang..kitaorg ingat kan lala dgn kupang smpai lambat sikit, xpe la..kitaorg pun mkn la dulu mknan yg ada...
pastu nak order nasi...bila aku g order nasi, bleh diaorg cakap apa....nasi dah abis...mak oi...ada gak aku ngamuk ni..aku dah marah2 la kat sorang waiter ni.....hangin gile...last2 aku xtau dr mn diaorg ambik nasi, diaorg hantar la 3 pinggan kat meja kitaorg....so, kena la share kan....aku dah xde selera dah nak mkn even perut lapar gile...mkn gitu2 je....

dr apa yg kitaorg mkn mlm tu, sotong goreng tepung tu je aku rs sedap gile...yg lain out....bila makanan dah hampir habis, lala dan kupang x gak smpai...aku pun g la tanya...aku nmpak la cashier tu g masuk dlm tanya tukang masak pastu kuar balik dgn muka semcm je smbil g bisik dgn kawan dia sambil pandang meja kitaorg...last2 sorang waiter lain dtg meja kitaorg, bgtau lala dan kupang kitaorg HILANG...what????bull shit....
kak dgn kakak ipar aku apa lg...terus sembur diaorg....aku dah x ingat dah dialog2 diaorg tp yg pasti nya diaorg xde la marah2 buat kecoh kat situ...tp bleh lak staff diaorg kata balik kat kitaorg..marah2 kat kitaorg buat cam kitaorg yg bersalah....kitaorg bengang gile la....

balik tu mmg kak nyumpah2 dlm keta....erm..seb baik dia x guna kuasa dia..heh heh heh...
tp tu la..org melaka ni penyabar sungguh la...duk q berjam2 semata2 nak munim coconut shake pun xpe...menuggu berjam2 utk makan ikan bakar yg hampes pun xpe..sungguh la penyabar ok...

No comments: