Tuesday, April 7, 2009

~birthday party~


huh..br ada kekuatan nak menulis dlm blog..ya ampun..apasal la aku malas sgt seminggu dua ni.....
seperti yg sedia maklum, pd 28 hb hr tu, kami (me & mr azam la) buat sambutan hari jadi secara kecil2lan utk ajmal...hanya family dan kenalan terdekat sahaja di jemput memandangkan bajet yg ciput..xpela...at least kami buat juga sambutan utk ajmal.....lgpun mmg dah lama aku dan mr azam bercadang utk buat "makan2" sikit kat umah kami sbb since kami masuk rumah ni, xde house warming pun...so, alang2 buat je sekali harung....senang je....
hari khamis 26hb, yakni 2 hr sblm majlis, jd kelam kabut sikit..xm mtest utk kpli tu sabtu tu, ma dgn chiq patut dtg mlm tu...last2 sbb chiq pun dpt xm tu tp kat trg, so, dia x dpt dtg...so, cousin aku terpaksa la dtg gantikan tmpt chiq memadangkan tiket dah dibeli....aku lak jd huru hara sikit..ye la..xtau nak g xm ke x sbb xm tu pg, majlis ajmal petang..kalau aku g, sapa nak tlg kemas umah, tlg ma masak....last2 aku g gak la xm tu....
alhamdulillah, semua nya bejalan dgn lancar....

jumaat tu aku cuti, g beli semua brg2 utk masak esok nya...g balik umah cheras, nak pinjam pinggan mangkuk mama (thanks mama..:)..lm tu lak tlg mr azam kemas umah...sgt penat..tp demi ajmal..hilang penat...:)
sabtu tu, mr azam hntr aku g xm..seb baik xm dekat je..kat sek men keb cheras...dan alhamdulillah bleh la jawab....balik tu, tgk ma tgh goreng bihun, kaq tgh buat spagheti...

ops..lupa lak...menu2 hr tu adalah;
1.bihun goreng(ma buat)
2.roti jala+kari daging(mama buat a.k.a sponsor..thanks mama)
3.spagheti(kaq buat)
4.kuih2-kaswi & bingka (mama buat a.k.a sponsor..thanks mama)
-talam cendol & seri muka(aku tempah)
5.nuget(ma & nasuha goreng)
6.keropok(ma & nasuha goreng)
7.cupcake(my sil sponsor..thanks akak)
8.kek bday ajmal-choc indulgence form SR (kaq sponsor..thanks mok kaq)
9.buah2-betik & tembikai....
10.air anggur

cuba korang perati betul2 menu tuh..xde pun aku buat kan...hah hah hah....mmg pun..dah kata aku ada xm kan..mmg x sempat nak buat apa2...cadangnya nak buat pulut kuning dgn rendang pun x sempat..sedih ok...tp xpela...menu2 yg ada pun dah cukup....takut gak makanan x cukup kan..tp alhamdulillah la cukup.....yg kelako, ada lak sapa ntah tanya mr azam, mn makanan yg aku msk...hah hah hah...mr azam selamba je cakap aku x masak apa2...heh heh heh...tp xkan nak bohong kan....hah hh hah hah....kelako...

cuma x puas hati sikit sbb banyak x ambik gmbr...sgt kelam kabut rsnya hr tu...kul 2 aku kuar g ambik kek dah kuih dgn kaq...kaq tempah kat SR bukit bintang...jem gilos situ..pastu g lak kat ampang ambik kuih..sampai umah 3:30..seb baik xde tetamu dtg lg...
bday boy lak lgsg xnak tdo..dia tdo kejap je ms aku g xm tu..sejam je..pastu terus x tdo...lg2 bila dia tgk org ramai kat umah dia..lg la dia semcm excited....tp kadang2 dia buat hal..nak duk dgn aku je...pastu bleh lak ms nak potong kek tu dia bad mood....nangis2..last2 aku potong kek tu...hu hu hu....layan je la gmbr ni...serius mmg x banyak gmbr..even gmbr bday boy pun...nnti next week aku try la cilok dgn cousin mr azam...rsnya dia banyak ambik gmbr kot...so, layan je la gmbr2 yg ada ni ye...


cup cakes..comey kan..


kek ben 10

sekitar mjlis...
hah..tu je gmbr yg ada..sikit kan...sih...sengal je rsnya....tp xpela...apa2pun alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar...terima kasih pd yg sudi dtg ke teratak kami tu..maaf la kalau terkurang layanan..terima kasih la atas hadiah2 yg diberikan pd ajmal tu..

No comments: