Thursday, April 16, 2009

~JaLan2 Cari PaSaL~

last week..yakni 11 dan 12 april, kami telah ke melaka..saja jalan2 cari pasal...mmg cr pasal pun..actually mr azam booking banglo company dia kat pantai klebang...banglo tu sgt besar...sgt best ok...memandangkan banglo itu besar, aku pun ajak la abg aku, kakak ipar aku dan dini, kaq, mat joe utk join sekali..ada gak ajak family member belah mr azam, but masing2 ada..erm..sekali sekala keluar kl rehatkan diri best gak kan....
erm..mmg puas hati la duk banglo tu..siap ada swimming pool lg..ajmal dgn dini bkn main lg mandi swimming pool...bkn budak kecik je...org2 dewasa pun x ketinggalan..(aku la tuh..)heh heh heh...sgt best ok...yg x best sikit bila rumah tu berkembar..banglo ni ada 2 unit, pastu 2 unit ni x terpisah..mmg la pintu masuk lain2 tp hall dia terbukak...maknanya kita bleh nmpak org sebelah buat apa...kebetulan lak ms kami g tu staff o*b* singapore...ramai gile family dia..so, jd riuh sikit la....





kami bertolak sabtu pagi, dalam kul 9 gitu...kaq dgn mat joe naik dgn kami..abg aku bertolak tghri sikit sbb tunggu puteri dini bangun tdo....oleh kerana aku ni bekas "org melaka", so, aku la jd penunjuk arah..seb baik jln x banyak berubah lg...smpai je melaka, kami terus ke klebang...check in, rehat2 jap sementara tunggu abg smpai sbb nak lunch terus...dlm kul 2 gitu, abg smpai, janji jumpa kat masjid al azim....aku ajak g mkn kat lot 85..yup..nama kedai tu lot 85..lokasi kat durian daun..kalau traficc light kat hotel st meridian tu..korang belok ke kanan..ambik jalan nak ke maktab perguruan perempuan melayu melaka tu @ maktab perguruan durian daun...pastu pandang sebelah kanan korang, korang akan nampak maktab tu..lepas maktab tu, korang akan nampak la kedai tu...ada nasi beriani, asam pedas, dan pelbagai lg lauk la...time kami g tuh dah lewat, so, makanan pun x banyak choice sgt la...pas mkn, terus zoom ke klebang..balik rumah, rehat..penat ok....tp penat penat pun kitaorg dok g berendam dlm swimming pool jap...ptg tu just jln2 kat area pantai klebang je...pastu nmpak la org beratur pnjg..ingatkann buat apa..rupa2 nya beratur utk beli coconut shake...aku dgn kaq pun sengal la g beratur smpai 1/2 jam..semata2 nak beli coconut shake tu..padahal mcm la x pernah minum...sian mr azam dok tunggu dlm keta....




mlm tu nya agenda, mkn ikan bakar...aku buat entry khas pasal ikan bakar ni..so, next entry la yea....
esok nya, pg2 aku bw ajmal main air jap kat pool...pastu aku dgn mr azam decide nak bw ajmal g klinik memandangkan suhu badan dia makin panas dan mata dia makin teruk bertahi...punyalah berjanggut kami mencr klinik area klebang ni...sgt susah..last2 jumpa satu..tu pun kena tunggu sbb doctor x smpai lg....doctor kata ajmal demam, sakit mata, n tekak dia merah sikit.....so, doctor bekalkan ubat la....balik dr klinik tu dah kat kul 11...rehat2 jap dlm kul 2 ptg, kami pun check out...abg nak ajak g mkn asam pedas lg...kali ni kat area menara taming sari, puas pusing sana pusing sini, jumpa la kedai makan tu...sedap la...kedai makan ni pernah masuk jjcm, singgah sahur....ok la..puas hati la...pas mkn ikutkan nak g naik menara taming sari tu tp hujan lak...so, terus la kami balik kl...aku lak sengal ajak balik ikut alor gajah....bising mr azam sbb jauh katanya..apa tak nya...asyik jumpa traffic light je...jenuh tul..hujan lak sepanjang2 perjalanan dr melaka ke kl....ingatkan nak singgah seremban makan cendol lemaan dawi tu, tp sbb hujan n keadaan ajmal makin x ok, kami decide nak balik je terus....sgt penat....percutian kali ni asyik mkn je...x g melawat pun..tp xpela..nnti2 bleh la g lg.....



No comments: