Monday, February 22, 2010

~cuti2 @ cameron highlands~

kali ni cite pasal cuti kat cameron highlands..
aku mmg dah lama sgt nak dtg sini...
dr zaman muda belia lg..tp asyik x jd je...
so, kali ni, alang2 balik penang, mr azam ajak g cameron...
bertolak pg selasa tu...
exit ikut simpang pulai...actually ada 2 exit kan kalau ikut PLUS ni...
either simpang pulai or tapah..but oleh kerana we came from penang, so, lalu simpang pulai dulu, kami pun exit la ikut simpang pulai...
perjalanan ambik ms dlm 2 1/2 jam..
perjalanan ok la...ajmal dan aqil pun elok je duk dlm kereta...
kami duk kat equatorial..ambik apartment 2 bilik tu....
actually ni ofis mr azam punya rest house..
kebetulan ms dia booking tu, xde org booking...
maka dpt la kat kitaorg...
ni aku letak gmbr2 hari pertama dulu ye..actually hr pertama x buat apa pun sgt..
smpai bilik dah kat kul 4 ptg..rehat2 jap br kuar g mkn, jln2...survey2 tempat...
ambik gmbr sikit2..b4 maghrib dah balik....
erm...mkn kat brinchang...
1st time smpai kat situ aku rs cam pelik...
pelik dgn org2 kat situ...tmpt tu...
scary sikit pun ada...xtau kenapa...
pekan brinchang tu pekan kecil sgt...
kalau nak compare dgn kuala berang, maybe kuala berang lg besar kot...
but aku rs org2 nya sungguh pelik...
apa2 je la....
layan gmbr la plak....


apa la ajmal dan aqil tgk tu...

see...ajmal buat peace...


ajmal buat peace again smpai x nmpak muka...

ambik sendiri...kecik je nmpak kitaorg kan sbb nak nmpak perkataan punya pasal..

ada a few lg pic but xtau why pic tu xleh nak rotate...mlm td pun dah try kat nak rotate kat umah tp xleh gak...ermm....xpe la..tgk je la apa yg ada....pasni sambung lg cite psl CH ye..day-2 at CH plak...:)

4 comments:

nieda said...

salam,
panas2 mcm skrg elok pergi cameron, sejuk sikit..hehe cuma skrg ni takdelah sejuk mcm dulu. Saya rajin juga pergi Cameron sbb hometown dekat Simpang Pulai lebih kurang sejam dah sampai.

Nana said...

wah beznye g cameron tp kita rasa dah serik ikut jalan tapah psg2 poning

~ana~ said...

nieda-erm..ye ke..best nya...kita nih jakun sungguh...dah 29thn br dpt jejak kaki ke situ..:)
nana-tu la...ms balik ikut tapah..adoi..pening la.pusing2..pas ni kalau nak g lagi, baik ikut simpang pulai...

YUN said...

this week nak g cameron gak..hujan tak agak2 kat sana???jln le hujan, nanti ssh nak berjln, amek gamba cantik2..huhuhu