Monday, February 23, 2009

JoM kiTa NgeCat...

so, bersambung la kisah dr entry yg lepas ye...lepas hntr ajmal ke rumah bbsitter, kami berpk, apa nak buat..last2 mr azam ajak g beli cat, cat rumah...survey2 dpt la jumpa satu kedai cat ni...dia bleh bg disc lg utk cat nippon..kenapa pilih nippon?ntah..aku pun xtau..hah hah hah....aku pilih colog golden sage-spot less...kalu nak conteng2, dia boleh lap je utk hilangkan...wah..senang gitu kan..eh..sgt teruja kami tgk org kedai cat campurkan cat pakai mesin tu..selama ni xtau pun...sgt kg ok...hah hah hah...pastu mr azam lak nak cat pintu depan umah, katanya nak nmpak kelainan sikit...buhsan dia tgk pintu color asal tuh....utk cat pintu tu beli cat jenama biasa2 je..sbb pintu je kan...nnti ada rezeki, nak tukar pintu, so, xyah beli cat yg mahal2...bazir gitu....pas g cr cat, aku g potong rambut...rimas tau rmbut panjang...sian mr azam dok tunggu aku...aku potong pendek+cuci, dia caj rm27..siap ada massage lg...sgt puas hati...kedai tu kat umah mak mertua aku..dulu pernah g gak, so ni 2nd time la.amoi tu ingat lg aku rupa2nya...mr azam kata, maybe aku sorg je kot customer melayu kedai dia..huh..yo lo la tuh...

ok..balik pd kisah cat, kitaorg smpai umah dlm kul 3 stgh, pas mkn terus wat xtvt mengecat...aku cat pintu, mr azam cat wall..pas aku abis cat pintu, aku cat wall gak..touch up yg mn mr azam buat..mr azam sgt x pandai cat ok..(wa..abis la kalu dia bc blog aku nih)...hah hah hah....pastu sgt tension dgn berus cat..bleh plak dia rosak..br je beli, dia cam tercabut..sgt fed up..banyak bazir cat..tp seb baik dlm berus rosak tu, kami sempat juga menyiapkan acara mengecat dinding itu....pas siap je semua tu, mr azam kemas2 umah, sapu umah, mop lantai semua, buat pengubahsuain perabot sikit...kul 7 lebih br g ambik ajmal...hu hu hu..sian ajmal...aku ambik gmbr pintu je sbb gmbr dinding tu cam gelap je..x nmpak sgt..maklumlah ambik gmbr pakai kamera fon yg cikai je....

ni tgh adun cat..

ni lak mesin utk goncang cat, so, nnti xyah kacau laa cat tu..bleh cat terus....

ni la pintu yg aku cat..nmpak x color ala2 hiijau seb kiri tu..tu la color br wall umah kami...


ni kitaorg cat 2 wall br, kami plan nak cat lg 2 wall yg bertentangan, nak cr color yg cerah sikit la..pastu nak cat lorong ke bilik tu gak..seronok rupanya mengecat ni..x sabar nak beli cat lagi, nak cat lg...tp xtau bila ada kelapangan...sgt bz skrg ni..hu hu hu...

2 comments:

itangmanih said...

waaa cat rumah ker...bestnya...akak nyer cite2 nk buat feature wall kt ruang tamu ni x jd2 gk..malas dh la,tunggu pindah bangi jer...wakaka..
psst..IKEA sale 26 feb till 22 mac..26 feb preview sale for members...jom!!

~ana~ said...

hah..semangat waja nak cat umah ni kak...sgt best ok...pas ni nak cat lg wall kat dining area tu..pastu nak cr cermin..huh..harus terjah ke ikea nih...