Friday, February 27, 2009

~AjMal IrfAn~


dah lama kan x update cite psl my son, ajmal irfan...today, ajmal irfan genap 11 months...waa...kejap je rs nya ms berlalu..rs mcm br lg pregnant kan ajmal....tup tup dah nak setahun dah anak bujang ku ini....

and syukur alhamdulillah sbb saya masih lagi berpeluang breastfeed kan ajmal sepenuhnya...hopefully cita2 murni ku ni akan dpt diteruskan lg hingga ajmal 2 tahun....

ajmal skrg kan;
~sgt laju meniti..tp still x bleh jln lg...erm..bila la ajmal nak pandai berjln ni...
~mulut nya sgt becok, x kira la br bgn tdo ke..nak tdo ke...bunyi sentiasa..
~xnak mkn bubur..tp nak mkn nasi biasa...kalau bg gak bubur, dia akan buat uwwekkk...
~xnak minum air dlm cwn plastik dia tp nak minum dlm gelas kaca...uwwaaa...pandai demand..
~xleh dgr org nangis, dia pasti akan nangis..malahan lg teruk sampai sedu2..tu cite bb sitter kalau ada budak lain nangis....
~xleh dgr bunyi bingit sikit..senang terkejut...(selalu bunyi motor la..)
~sgt suka menjerit..(ish..dia xleh dgr org jerit..tp dia jerit xpe..)
~gigi still 4 btg..2 atas 2 bawah...gigi atasnya sgt besar occay...
~kalau org tanya "mana cicak/bird", tgn terus tunjuk kat atas...
~suka kuarkan jari tunjuk dia...kalau x tanya mn cicak/bird pun...tgn tu tunjuk je ke mn2 dia suka...
~sgt lasak la...hari2 kena kemas rumah la skrg ni....suka menyelongkar...
~sgt suka mkn kertas, uwwaa..anak ku...pantang jumpa kertas, terus nyum nyum masuk mulut...dah xtau brp lai kertas kalau kumpul2 yg dah masuk mulut dia tuh..huh! tp..yg banyak nya..kertas kosong la...erm...
~apa yg masuk mulut kita kena masuk mulut dia gak..kalau x mulut bising suruh suap...
~sgt suka minum air kosong...
tu je la kot setakat ni..rsnya mcm ada lg..tp lupa ar....
skrg ni sgt susah nak ambik gmbr dia sbb dia sungguh la x duduk diam even seminit melainkan waktu tdo..so, gmbr2 dia pun dah x banyak sgt....



ni x ingat la bila..tp di satu mlm la..aku sj2 ambik gmbr part2 body ajmal...sgt x senonoh mummy ajmal ni kan...huh hu hu...



ajmal tgh tdo tgn nya....


agak2 kalau pakai kasut saiz brp ye?


tgk ar peha dia tuh!

2 comments:

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

BF jg yer Ajmal Irfan ni.. patut la badan byk petak2.. tembam... huishhh geram la auntie tgk.. Nnt raya haji kitorang plg kg, blh jmpa..

~ana~ said...

as, dah nekad nak BF ajmal selama mn yg boleh...best kan BF baby ni..:).