Friday, February 13, 2009

tuDong 5 Sen...

hah..ni kisah balik kg hr tu...2 bln lepas(kalau x silap aku)..pernah kuar dlm kosmo cite psl tudong 5 sen kat trg kan...ms tu aku x bc pun paper tu..so mmg xtau la kat mn kedai tu..cuma aku dgr je la org dok ckp psl tudong 5 sen tuh...so, balik kali ni, aku mmg dah plan nak cr tudong..nak cr tudong itam.alkisahnya..sejak aku hidup ni...aku mmg xde tudung itam tp pernah pakai tudong itam...ms nak buat i/c..kena ambik gmbr pakai tudung itam kan, so, ms tu je la aku pakai tudung itam...so, balik br ni, salah satu misi, nak cr tudung itam..sblm tu aku ada la tanya chiq , kat mn kedai tudung murah tu..dia pun x sure tmpt betul2 kat mn tp ada la dia bg direction sikit...
so, hr ahad tu mr azam ajak g jln2 ke kt, balik tu singgah la kedai tudung ni..mula2 was was gak.."ni ke kedai tudung murah tu"..."betul ke kedai ni"...bila dah masuk tu br confirm..tu la kedai yg ku cr2....mmg murah bangat...so, say hai hai bye bye la ye kedai tudung kat stsn bus mpkt...aku dah jupa kedai tudung yg lg murah....hiks...suka ai tau...so, sbb target hanya nak sambar selai je tudung itam, maka saya sangat la berhemah hanya menyopping sehelai tudung itam..harganya murah la...mmg puas hati la...kain dia pun ok..kalu kat kl maybe bleh dpt dlm rm25 kot..situ aku beli rm17.90 je..ok la kan...kain pun ok..berlian pun original(berat)..apa nak lg kan..
tudung yg aku rembat..
so, pas aku rembat tudung itam tu, aku nmpak la staf kedai tu tgh dok longgok tudung 5 sen...sempat aku snap label tudung 5 sen tu...staf dia senyum je tgk aku ambik gmbr tu..aku pun cuak benornya..takut kena marah..
oh ya...tudung 5 sen ni terhad 1 helai/sorg customer je tau..kalau korang nak beli banyak2..tudung yg kedua tu dikira harga lain..(rm2.50 selai kalau x silap aku)...
heh heh heh...pas bayo tu, mr azam kata la kat aku;
mr azam; u xnak ambik ke selai tudung 5 sen tu
aku; buat apa..kan ke u x suka i pakai tudung tu(mr azam x suka aku pakai tudung cam ni, cam indon katanya)
mr azam; ala..dah alang2 dtg, ambik je la..x rugi pun..5 sen je..pakai time org dtg umah...
so, aku pun patah balik, g kat longgokan tudung 5 sen tu..pilih punya pilih, aku ambik color dark choc.....ms nak byr..kelako je rs..aku bg duit seposen,cashier pulangkan 5 sen baki...heh heh heh..ada gak 2-3 org blkg aku tgh nak byr tudung tu pun cakap "ish..kelako nye nak byr 5 sen"...hik hik hik..mmg pun..sgt kelako ok...
tudung 5 sen..
balik umah tu, dan dan tu gak aku try tudung tu..tp kan..singkat sgt ok...tp ok la...bleh la pakai time org dtg umah...xde la rs rugi sgt beli..sbb 5 sen je kan...heh heh heh....
oh ya..berbalik pd kedai tudung tu la plak ye...actually kedai ni kiranya mcm hq dia la..kat bukit payung, kalau dr kuala berang nak g ke kt, kedai nya seb. kanan..kat traffci light restoran pak ali...ish..aku nak explain detail pun x reti sbb aku dah lupa exactly nm tmpt tu..tp kalau suruh wat map aku bleh la...kedai ni ada branch gak, 1 kat kuala berang, 2 kat batu 6...nama kedai ni aku lupa la...tp senang je la nak cam kedai ni....sory la..aku lupa ambik gmbr kedai ni..excited sgt dah jumpa tudung murahan..heh hehh heh...
pendapat aku psl kedai ni ok la..cuma kita xleh tawar menawar..dulu ms kat atas stesen bus mpkt tu, masih bleh lg mintak kurang...tp kat sini mmg xleh kurang sbb dia dah letak harga siap dan kedai dia pun besar kan..bkn mcm kedai kat atas stesen bus mpkt tu...walaupun xleh tawar menawar, harganya jauh lg murah..pastu banyak choice...tudung yg aku nak ambik tu, awal2 nya aku nak yg manik straight je..murah la rm11.90..tp warna hitam dah habis...so, kena ambik yg patern cam tu..mahal sikit la..tp xpela...
aku sbnarnya x habis lg tawaf kedai ni sbb hr tu nak cpt kan...tp..aku dah plan..insyaallah..kalu balik bln 3 ni..aku nak g tawaf la kedai ni...hu hu hu....

5 comments:

itangmanih said...

ooo kedai tu..akak mmg nmpak kalu nk gi KT...tp x penah singgah sbb selalu keta full je parking kt situ..
uit,dark choc ka dark purple??konpius nie...

~ana~ said...

dark choc..x caye, sila dtg umah tgk..heh heh heh...

Batdeaz ~ i'm keeping the other half said...

Halooo Pn Ana... hehehe.. nanti tolong drawkan akak map gi kedai tu ek? yg kat kt ke.. kat batu 6 ker.. nanti nak balik KT nantik leh akak plak singgah.. hehehe oh yer.. dah draw secara detail kasi kat sape lagi.. Mr Azam la.. tenkiu

MadianiMamat said...

nama kedainya desa murni dong..dm pemborong kan kat k.brg nih...glamer gituh...hehehehe

~ana~ said...

ok kak mona...nnti sy buat map..yg kat batu 6 tu x sure sgt kat mn..tp rsnya cam tau..:)