Wednesday, February 4, 2009

makan2...

entry ni masih lg cerita ceriti di sekitar cuti CNY hr tu...adegan makan2 yg ingin dikongsi bersama pembaca2 blog ku ini...wallah..oleh kerana banyak sgt cite psl mkn2 so, aku ingat nak combine je sekali...cut kan cite jd pendek sbb cite2 lain banyak lg tgh Q...hah hah hah..poyos je kan....tp xpe la....ni nak cite psl tmpt mkn yg aku dah publish kat sini pd satu waktu dulu...
home made capati
lepas balik dr sungai wang tu, aku just masak simple je or dinner...capati dgn kuah apa ntah (mama bg resepi)..kuah tu dibuat dr daging (potong kecik2) pastu...argh..nnti2 la aku tepek resepi....kelam kabut sikit buat sbb mr azam nmpak sedikit lalai dr tanggungjawab menjg ajmal setelah mendapat gadget br..hu hu hu..tp okla..2nd time buat capati..mr azam dan kaq kata, yg 1time hr tu lg sedap....argh..layan je la..janji perut kenyang...



gmbr kureng sikit sbb dah pas mkn br teringat nak ambik gmbr...so, sbb tu comot je pinggan aku tuh...

al-rawsha
kitaorg pg dgn anis (cousin mr azam) and his aweks (ema)..kitaorg pg isnin mlm..ramai gilos org..maybe sbb cuti kot...cina, melayu, arab, india..songaporean, semua ada...seb baik x lama tunggu utk dpt tmpt duduk tp agak malang bila part makanan...kitaorg tunggu aroung 45-50mins to get our order...padahal ordernya kabsa dgn pita (ish..aku dah lupa apa yg aku order benornya)....but our menu simple je la tp lama gilos tunggu...air dah luak separuh dah..hangin je...menunggu order nya kat sejam tp nak ngabihkannya x smpai 5 min..hah hah hah...kami sgt kelaparan tau that time...kejap je terus licin....

air

chicken kebab

kambing kabsa (nasi dgn kambing)

nasi tu dia akan hidang dgn kuah ni..xtau apa nm kuah nya..

jgn lupa mintak tomato paste ni..sedap..kena mintak tp xkena charge..

pas mkn br teringat nak ambik gmbr..tu la gara2 kelaparan yg amat...hu hu hu..balik tu kami kepanasan sbb makan kambing..heh heh heh..serius..panas giler..rs nya sblm ni cam biasa je...


ayam golek pantai dalam

hr selasa tu lak mmg rs cam nak mkn ayam golek..dah lama x mkn....nyum nyum....aku g beli dgn kaq..beli nya 2 ekor sekaligus...punya la pelahap nak mkn..last2 mkn sekor je..so, terpaksa la simpan utk di makan di lain hari yg lg sekor tu...korang pernah x mkn ayam golek ni..sedap tau..kiraorg mula kenal ayam ni sejak dr zaman bercinta sampai la skrg ni dah ada anak..dulu harganya rm13 je...skrg dah naik jd rm17 ko.....taste pun dah jd makin kureng sikit..tp still ok la...




3 comments:

itangmanih said...

kuah capati tu kalu guna daging cincang lagi MARVELOUS...penah mkn kt JB tp kedai tu dh tutup..huhu...
mana gmbar Sri Niara?nk kidnap gmbar nie...wakakakakaka

~ana~ said...

mmg resepi asal mama kata guna daging cincang tp mr azam kata xde rs daging sgt..biasa na campur daging cincang+daging biasa potong kecik2...

sri niara?tgh q lg tuh..lusa br kuar...hah hah hah...

itangmanih said...

lusa???lambatnyaaaaaaaaaaa...