Wednesday, June 3, 2009

~nak demam~

saat aku menaip ni badan aku rs suam2 kuku..rs cam nak demam...tekak perit lg nih..semlm asyik muntah je...pastu batuk lak x henti2...mlm td sempat bermanja2 dgn ma mintak tlg dia sapukan minyak panas kat dada..padahal bleh je buat sendiri.pastu kul 3 pg td xleh tdo..tekak perit+sakit..rs mcm nak mc hr ni tp gagah kan jugak dtg keje.konon2nya akula pekerja cemerlang.... mlm td dlm keterpaksaan aku telan gak clarinase sebiji pd ms yg sama dok pk, time pregnant bleh ke x mkn clarinase....erm..insyaallah xde apa2....ayat sedapkan hati...

ntah kenapa 2-3 hr ni asyik muntah je...ingat kan dah masuk trimester kedua ni dah makin kurang la..erm..lg teruk ada la rsnya....tp mungkin gak sbb x ikut time mkn betul2 kot..perut masuk angin pastu muntah je la....rs pregnant kali ni penat sikit sbb banyak muntah..dulu time ajmal muntah gak tp trimester pertama dan terakhir je....dulu time ajmal muntah mmg teruk..tp every evening je.kali ni muntah nya light2 je tp berterusan dr lak dr trimester pertama smpai kedua..hr tu muntahnya waktu pg je..skrg ni pg dah kurang..tp ptg lak..muntah nya kenkdg x kuar apa2 pun..tp kalau pas mkn mmg kuar balik la makanan tu...hu hu hu...mmg sah2 la aku rs mkn x ikut time ni...harus tukar jadual mkn ni....

dr pg td smpai skrg ni aku minum air milo je tu pun dah kuar balik..lapo gile ni tp xtau nak mkn apa...dah order nasi goreng cina dgn fresh oren tp xtau la bleh masuk ke x...hu hu hu...hr ni dah la mr azam keje smpai kul 8mlm..nak xnak aku kena drive balik sendiri...pastu ambik ajmal...jg ajmal..hu hu hu...erm..larat ke aku drive nih...adoi la.....

4 comments:

itangmanih said...

ma dh balik kg ke?

~ana~ said...

dah balik pg td...ish..time ma xdok ni la nak demam nya...

Nana said...

2 ari lepas pun ada rs mcm nk demam
pstu elok dh..musim la kot

Afne said...

sian ana. sabo la yea dugaan org mengandung. cuba mkn skt2 jgn sekali byk tp 6 kali sehari. mcm afne asam, gula2, biskut sentiasa ada.