Friday, August 28, 2009

~bake with yen~


oleh kerana pose dah start sudah tentu x lama lg nak raya kan...maka nya, saya pun harus memulakan misi membuat biskut raya....dah jd kemestian rasanya tiap kali raya mesti buat biskut raya..dr zaman kecik dulu hanya tlg ma dan makcik tp bila dah naik sek men, ma mmg tugas kan kepasa saya sepenuh nya utk buat biskut raya ni...sejak kawin ni dah kurang sikit jenis2 biskut raya yg di buat..dulu sblm kawin ada lah 5-6 jenis saya buat, since kawin ni 3-4 jenis je...

ada org tanya, skrg ni kan zaman serba canggih..kenapa x order je...ntahla..rs cam xde feel raya kalau time raya, x buat biskut..nak beli rs cam x berbaloi..tekak org x sama dgn tekak kita..tu yg susah tu...part bakar biskut raya tu yg best bila bau dia..pergh...br rs nak raya....:)


eh..td tajuk lain kan...so, back to the topic...oleh kerana hr ni lunch lama sikit, saya telah berpakat dgn kawan saya utk pergi ke bake with yen kat chow kit tu...erm..penuh la umat manusia duk memilih brg2 utk membuat biskut/kek sempena raya nnti...maka nya, stok pun x banyak yg ada..almond yg slice, yg jenis panjang, 4 segi kecik tu pun semua dah habis...tinggal almond serbuk je...cadang nya minggu ni nak buat almond london dulu..erm.....tepung pun banyak yg tinggal di hujung2 rak sahaja..tgk staff diaorg bertungkus lumus memenuh kan stok..tp tu la..still ada yg x cukup...thn lepas sebelum pose saya dah serbu kedai ni, so, stok pun banyak la lg..thn ni lmbt sikit serbu nya...maka jd la cam ni..hu3x...


erm...korang camna lak?biskut raya buat sendiri or beli?

1 comment:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita thn nie maid pun x der .. mmg x der ler buat .. adeh beli je gamaknya ;-)