Tuesday, January 5, 2010

~....~

entry xde tajuk sbb aku xtau nak letak tajuk apa....

lebih kurang dah seminggu aku masuk keje pas bersalin kan aqil...
sejak ada anak 2 ni totally berubah terus life aku rs nya...
dgn mr azam yg keje shift skrg ni membuatkan keadaan menjd sedikit rumit...

tp aku kuat kan hati..
pk positif....

bkn senang nak handle 2 org anak dgn ketiadaan mr azam...
tp alhamdulillah mr azam bkn sepanjang ms xde dgn kitaorg..
cuma di saat2 aku rs aku betul2 memerlukan dia, dia keje lak..
kenkdg rs stress...tp xmo pk lebih2...banyak kan pk positif je...
utk kebaikan kami bersama gak...

ajmal dgn ragam dia..aqil lak dgn ragam dia...
ajmal ok lagi la sbb dgr cakap...
bila dia nak sesuatu n kalau time tu aku tgh layan aqil,
bila aku kata wait...dia faham n dia akan wait..
but kdg2 dia x nak dgr cakap..dia nak jugak..
time tu la kesabaran rs nipis je...
rs nak marah je menebal dlm diri..
tp time tu jugak aku sabar kan diri...
setakat ni alhamdulillah xde lg tangan ni hinggap kat badan dia..
cuma kata2 je la..suruh dia sabar la..ubah topik la suruh dia leka kejap...
aqil lak..erm..susah nak cakap...
x mcm ajmal time kecik2 dulu...
dulu ajmal sgt2 senang nak handle..
tp aqil ni sedikit susah la...kuat menangis....
tp tu la..aku x salah kan sapa2..
tuhan dah takdir kan mcm ni...
bkn setiap anak tu sama 'peel' nya...
aku terima semua ni...bukan niat nak beza2 kan anak2....

tp alhamdulilah jugak...
mr azam bg kerjasama sepenuhnya..
bila mlm2, dia akan bangun buat kan susu ajmal, tukar pampers anak2...
cuma kenkdg kalau mr azam keje mlm, rumit sikit la..
tp bkn selalu pun dia keje mlm....

bab2 keje rumah lak mmg sama2 buat...
tp mr azam akan buat time dia kelapangan la...
xpe la kan..at least dia buat jugak mn2 keje yg aku x sempat buat tu....
aku akan cuba jd ibu dan isteri terbaik di mata mr azam dan anak2...
harap2 terlaksana la....:)

aku anggap semua ni sementara je...
lgpun aqil masih kecil...dan aku lak br je masuk keje...
aku kena biasa kan diri dulu...
sama mcm awal2 mr azam kena keje shift dulu....
kena biasa kan diri..
time management tu penting...
aku kena plan n plan n plan...
agar aku dpt jd seorg ibu yg terbaik pd ajmal dan aqil...
dan isteri terbaik di mata mr azam...
insya allah....

tp kan..penat mn sekali pun...bila tgk muka ajmal dan aqil..
hilang semua penat tu....:)

owh..tetiba ai rs emo...huk3x...

1 comment:

Afne said...

ala cian cian dia.. boring2 kang bawak diorg dtg rmh. afne lg le sorg2 jaga double h. eddy ada kt kl pun 2-3 hari pastu dh blk ke sana semula. byk2 bersabar yea ana.