Friday, January 29, 2010

~Klinik Pergigian Redha~



hari sabtu br ni aku ada appointment kat klinik pergigian redha ni...
nak buat scaling n polishing....
ni rentetan dr citer hr tu...
dah kat 2 thn aku x scaling n polishing gigi..teruk kan....
patut la gigi berkarat...:)..
bazir cam tu je ING aku tu....
n apa...gara2 sbb aku takut la jumpa doctor gigi....
ntah la..rs semcm je nak jumpa diaorg ni.....
dlm 2 thn ni gak la aku mencr dentist yg lembut buat keje...
yg slow talk...xnak la yg jenis buat keje ganas2 kan...
nnti x pasal gusi aku berdarah ke..apa2 je la kan...


aku bw gak ajmal sekali..sj nak suruh dentist check gigi dia...
tp bleh plak dia nangis2 bila tgk clinic assistant tu...
berlari2 dia nak kuar dr klinik....
sudah nya dentist tu tgk gitu2 je
tp dia kata gigi ajmal ok la so far...
scaling n polishing tu rm40 je..
murah kan..bagus la klinik ni..dah la selesa...
klinik ni kat area cheras sana...
erm..kat tmn bukit cheras...
dentist dgn clinik asst. pun baik...
erm...nampak nya pas ni mmg aku stick dgn klinik ni je la...

dentist pesan suruh aku jg gigi molek2...
sbb nya gigi aku jenis gigi kuning...
gigi kuning ni gigi yg kuat kalau nak compare dgn gigi putih...
especially kita ni perempuan, time pregnant kan...
kena banyak kan ambil kalsium...
kalau x rosak gigi....


btw, sapa2 yg mencr klinik gigi yg ok,
lg satu aku cadang kan kat pusrawi dpn ofis aku ni...
dlm pusrawi tu ada klinik gigi gak...
kwn aku yg pernah g san , dia kata ok la...
dentist baik, buat keje lembut je...
xde la rs takut2....

ramai org takut nak jumpa dentist ni kan...
aku ingat kan aku je yg takut..
rupa2 nya bila borak2...ramai je org takut nak g jumpa dentist...
hu3x.....

9 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

last cek gigi seb preggy .. pegi kt pusat kesihatan dlm uitm ..utk student & staff uitm .. ok juge ... freeeee ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

lupa plk time preggy sekali cek gigi kt KK... dr. cek gigi kita semua ok .. he..he.. bila la nak bwk adam cek gigi nieh ????

~ana~ said...

sis, bw je...dentist tu kata better bw dia dulu even x bw dia jumpa dentist..at lest dia dah biasa dgn klinik tu, so bila nnti nak bw jumpa dentist, xde la dia takut sgt...

farah nornajihah said...

Murah ngat polish rm 40.. aku buat ari tu..kt Klinik gg Rohaya..Aku polish,cuci,tampal putih tu 2..rm210...

~ana~ said...

nor, tu la..murah kan..aku terkebil2 ms dia kabo rm40..x caye rs...aku pernah polish sj kat klinik pergigian ha***na kat bangsar, rm180...hu3x..seb baik ijn cover...

nieda said...

mmg nak cari dentist tapi jauhnya kt CHeras...nieda duk kt shah alam. Masa sekolah dulu mmg takut giler, since dah besar jadi mak budak taklah takut sangat.murah sbb penah tanya kt area PJ doc charge rm80 for polish

Anonymous said...

Aku suggest jgan la pergi Klnik Gigi Rohaya tu, Mahal sangat, dah la melayu, cm mana nak tolong melayu ni, Pas ni aku nak try g klinik gigi yg lain... apa susah aku bayar...

Mrs. Asida said...

klinik rohaya antara yg termurah klinik melayu yg ada tau.. MOS pun rm400, rm500.. klu klinik gigi shah alam ni MOS dah rm600 ke atas. Klinik melayu juga.

tp sebenarnya Kos rawatan gigi ni mmg mahal. that's why cas pun mahal. nak murah kena gi klinik kerajaan. :)

nero blank said...

tenkiu for the field report. berguna untuk orang yang baru pindah shah alam dan mencari doktor gigi