Wednesday, December 14, 2011

~3 Dec 2011~

as a promise...
up kan la cite majlis perkahwinan abg aku pada 3 dec yg lepas...
2 dec tu br blk trg. cuti x bp nak ada, tu yg lewat blk tu...
smpai2 je kat kul 10am, tgk2 org kg dah ramai kat rumah
buat apa yg patut la kan...

kenduri biasa la bergotong royong dgn org kg kan...
no cater2...mmg syok sbb ms ni la utk berjumpa dgn sedara mara,
bergosip2, bertukar2 cite pasal diri masing2....
ms hari jumaat tu aku x buat keje sgt sbb kepenatan...
lgpun PIL aku pun ikut sekali, so, sibuk melayan diaorg jugak...

hari sabtu, dah aku buat2 sibuk...
anak2 semua dgn mr azam je...
eh apa yg aku sibuk erk..
ntah la..aku pun xtau aku buat apa..hah3x...


penyambut tetamu...:)


br bgn tdo. bad mood.nak aku dukung. huh.




umpan dgn bunga tok ma, br dia ok...br boleh aku g buat keje..


owh yeah...tanda aku buat keje....susun mknan kat meja pengantin...cousin aku yg tudung pink tu aku rs dia la yg paling buat keje bnyk....thanks a lot nor...jasa mu sgt kami kenang...

kitaorg sekali dgn makcik aku pakai baju sama.
gile aku rs dulu ms beli kain ni kat jakel....
beli kain smpai rm1k++...gile sungguh aku rs....
last2.....kitaorg tersilap color...
abg mie nak turqoise....kami beli hijau turqoise...
bj pengantin dia biru turqoise...
hah3x...xpe la...janji ada perkataan turqoise tu kan....


4 of us...apasal gmbr ada jd yg x lawa erk?

apa2 pun alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar...
hujan pun x turun...ma dgn ayah bkn main lagi takut...
takut hujan & banjir....sbb a week before tu dah banjir kat rumah...
rumah aku kat kg tu tiap kali huujan lebat, mesti naik air kat dapur tu...
musim banjir, mmg sokmo la kena berpindah....
tp alhamdulillah...syukur sgt2 xde hujan hari tu...
kat kg sebelah ptg tu hujan lebat tp kat kg kitaorg langsung x hujan....

gmbr2 bnyk sbnar nya tp aku x larat nak upload bnyk2...
tgk la..kalau rajin, nnti aku upload lg gmbr.....


pengantin.....




kids dah tukar bj sbb kepanasan...



mok chiq-aqil, kenapa x pakai bj melayu?
aqil-hot la...
mok chiq-tu tgk papa x hot pun pakai bj melayu.
aqil-papa duk bawah kipas.

hah3x..mmg ms tu mr azam duk bwh kipas pun. ek eleh...hot la konon...hah3x...aqil..aqil..







puas hati, majlis yg dah lama aku tunggu akhir nya dah habis...
even bnyk benda aku plan nak buat, x jd....
aku plan nak buat tiramisu cake utk dessert kat meja pengantin.
aku sound cousin2 aku tnya psl gelas kaki, tp sorang pun kata xde..
bukan la xde...ada tp x bnyk.....so, x buat la...
last2 aku lupa nak tnya cousin aku yg sorg ni...
ms nak hidang lauk pauk utk meja pengantin,
dia bw semua gelas kaki yg lawa2 dr rumah dia...bnyk gile....
bila aku tnya dia blk, apasal x cakap...dia kata, aku x tnya dia...
hu3x..xpela...

pastu gmbr satu family dgn pengantin pun xde..
ni aku rs semua org ralat....
yela...semua org bz aku rs..mmg x sempat langsung nak ambik gmbr...
plus x cukup corum pun yea...
sbb akak dgn dini, ptg sabtu tu br smpai dr kl...
ptg tu plak mr azam xde, hntr parents dia kat airport...
so, ingat nak ambik malam tu, mr azam pukul 930 br balik.
so, mlm tu plak, semua org kepenatan...
terus la xde gmbr...dah la aku rs baju pengantin lawo sgt...
erm....xpela....

aku rs puas la bila dah habis majlis...
hilang penat aku tiap2 hari selama hampir 2 minggu aku g chow kit..
g survey brg la, beli brg la.....
sbb goodies bag, isi2 kat dlm goodies bag tu, bunga telur, dan ada jugak la bbrp lg brg lain,
mmg beli kat kl. konon x jimat kan kos.
mmg la ada certain2 benda, kl lg murah. tp ada jugak benda lain, sama harga je kat trg pun.
tp xpela kan...sbb kalau x, apa je yg aku buat.
chiq, ma, ayah dah mmg sibuk dgn tugas masing2 kat kg.
so, aku la ambik tugas utk beli semua bnda ni...
brp kali ntah aku g sana dgn hujan lebat, kena hujan..
berpanas time g waktu lunch yg panas terik....
klau ada hari g time hr keje, baju tu xyah cakap la...
tengit sbb berpeluh bagai kan....hah3x..pengalaman...
mcm aku plak nak kawin aku rs....hah3x..





eh aku ni kan...
x menulis panjang x sah la...
ada je benda cite...
cite pendek pun boleh jadi karangan 500pp...
huh...
ok..babai....

5 comments:

shakila mubarak said...

kakna, apsal gambar ade yg jdi mengecut??

mama_umar_maryam said...

aku br nk tnye,asal ade gmbr yg cam jd shrink2? meriah gitu wedding abg ko ana ;)..samelah mcm aku,sblm nk updet blog dh karang siap2 dlm otak,las2 bile time menaip,1/4 je kuar,hahaha

Afne said...

a'ah, gmbr ada tertarik bagai. takpe lah asalkn dpt tgk gambo pengantin hehe. mmg ralat kan klu tak dpt bergambar sekeluarga. nk kumpulkan semua punya lah payah. mak abah sbk lyn tetamu. kita sbk pegang anak. cantik la kemejea bdk2 tu :)

~ As ~ said...

nasib baik tak hujan & banjir...mmg kalau dah kita tuan rumah majlis kahwin, sibuk ntah apa2 smpai lupa ambik gmbar. tp klau majlis org byk pl..ehehe sama mcm adik aku kawin ari tu, gmbar se-family ngan pengantin takde.

Ermayum said...

sangat glamior gambar depan rumah tu :)