Tuesday, March 27, 2012

~ajmal irfan bin noor azam hanif is 4 TODAY~

hari ni 27 march, anakanda saya, ajmal irfan bin noor azam hanif genap 4 tahun.

happy birthday sayang mama, manja mama...
mama, papa dan aqil doa kan moga ajmal sentiasa sihat walafiat, menjadi kebanggaan keluarga kecil kita. ketahui lah bahawa mama, papa dan aqil sayang sangat2 kat ajmal. xnak tulis panjang2 lagi sbb mama dah sebak..nnti banjir plak..:)

oleh kerana hari ni birthday ajmal, mama letak semua gmbr ajmal kat blog mama ni. ada gmbr yg repeat jugak tp xpela...sbb ni kan blog mama ajmal, ikut suka mama la nak letak bnyk mn kan..:)







ajmal skrg ni sgt2 la big boy dah aku rasa....seminggu dua ni kitaorg dah bgtau dia yg birthday dia makin dekat...and dia ada request something...demi mu anakanda ajmal irfan, mama dan papa akan berusaha untuk memenuhi permintaan mu itu anak...insyaallah...

skrg ni, kalau dia gaduh dgn aqil, @ aqil xmo dgr cakap dia, maka kedengaran la dialog mcm ni;

"aqil ni xnak dgr cakap abg la, birthday abg dah nak dekat, nnti x payah mkn kek birthday abg, aqil makan kek birthday aqil. birthday aqil dgn mama lambat lg"

hoh..bkn main lg gertak adik ko ye....
then lagi satu, ayat dia,

tgh dia kick ball or lompat tinggi2 or apa jua perbuatan yg dia rasa dia bangga, dia akan cakap,

"mcm ni la anak jantan"

mak oi bahasa...terkejut aku dgr..hah3x..jantan sgt la yea...mcm faham...hah3x....bila aku tnya mn dgr, dia kata tgk cite cartoon...hu3x....

xpun dia akan kata "hebat"....klau nmpak kereta gempak2 sikit, mama berjaya buat something yg di luar kemampuan or apa2 je la, mesti dia kata hebat...hah3x....

sgt2 la addict dgn ultraman...sogok la benda lain pun tp end up akan back to ultraman...hebat sungguh penangan ultraman ke dlm diri dia nih...hadiah pun mintak ultraman sedang kan dah berlambak2 kat rumah...

ok la..xmo tulis bnyk2 lagi..nnti sebak...sedih sbb anak dah besar..:)

5 comments:

Afne said...

happy 4th birthday ajmal! moga jd anak soleh & membanggakan utk mama & papa yea.

Syida said...

bole la ajmal celebrate dgn aqid!(dengan papa aqid sekali)hehehehe.bday aqid 31hb nti.

fazilzura said...

happy besday budk encemmmm ...

semoga jd anak yg soleh tau .

mama_umar_maryam said...

alololo ajmall..aunty 1st time jumpe kamu mase tu kamu 3bulan kot..dgn tembamnye,comellnyer..HB ye ajmal,penyejuk hati mak & ayah ;)

suhailina abu bakar said...

alamak..mkin hansem le ini bdk..bile nak wat mkn2 ni?

ngan xmalu nye nk dtg umah.ngeeee