Wednesday, March 21, 2012

~nasi kandar beratur, jalan masjid kapitan keling~

baru2 ni balik penang, dah ajmal tgh cuti kan, bw je la balik penang..PIL pun ikut sekali..and kebetulan plak time tu, cousin mr azam kawin...so, kira nya mmg sekali harung la...ikut plan asal aku x ikut sbb kelas sgt pack smpai friday kan...but ms hari khamis tu, luckily lecturer announce, kelas on friday cancel...phewwwwwww....terus lepas kelas, g cari tiket bus ke penang....sanggup weh...ye la dari aku duk sangap sorang, baik la pergi join diaorg kan.....

misi kali ni, nak makan nasi kandar beratur. dah lama sangat terpendam niat nak mkn sini..biasa kalau balik, nak g mkn sini, ada je halangan nya...plak tu kedai ni bukak 10pm onwards...lg la susah nak keluar kan...yelaa time tu, biasa nya anak2 pun dah tido kan....





tp kali ni tekad gak nak g..mintak tlg MIL tgk2 kan anak2 sbb diaorg pun dah tido time tu....kami keluar pun dah lewat, kat pukul 11..plan asal, aku nak ajak kuar dlm pukul 930 sbb mesti time tu dah ada org q kan...but dok ralit buat assingment, terus la terlajak....ajak cousin mr azam join sekali + mintak tlg tunjuk kan jalan sbb mr azam very x familiar with that place.

smpai2 je org dah beratur...n agak panjang la..penuh kesabaran aku menunggu..

sbb mlm tu malam minggu, mmg lagi panjang la q nya, a night before, cousin mr azam dtg, dia kata, xde la panjang sgt q nya...

sempat borak dgn uncle & auntie kat depan kami, they from kl, bw anak2 bercuti kat penang. siap bgtau anak2 dia ramai tgh tunggu kat meja. friendly sgt2..

nasi kandar beratur @ jalan masjid kapitan keling. bukak start kul 10pm. siang pun ada jugak tp org lain yg buat, kureng sedap...


me...:)..ayam,telur & bendi...bendi nya sgt juicy....waaa....meleleh air liur plak teringat nih....hah3x...

mr azam..:)...1st dia nak lauk daging je but aku g ngada2 tambah sotong. x tahan beb tgk sotong tu mcm panggil2 je suruh ambik dia masuk dlm pinggan kami...hah3x...

wowwwwww.....langsung x terlintas di fikiran aku sebelum ni yang aku boleh makan heavy2 mcm ni di malam2 buta....tp xpela...bkn nya hari2 pun kan.....:)...

komen aku; mmg sedap...mantop....mmg boleh masuk dlm list tmpt wajib makan bila korang dtg penang.(tp maaf la kalau korang mkn, x kena pd tekak korang sbb pd tekak aku, mmg SEDAP!!!)...hah3x..so far, nasi kandar kg melayu dgn nasi kandar beratur ni la yg betul2 aku suka kalau kat penang ni...pernah jugak mkn nasi kandar kat jelutong, depan balai polis jelutong..tp x memenuhi tahap piawaian tekak aku....owh, nasi kandar merlin tu pun ok gakkkk


total kami mkn 2 org...yg rm7.80 tu, pinggan aku, daging 2 ketul kat pinggan mr azam, rm4.80 campur dgn sotong, rm3.40.......

puas hati...ngeh..ngeh ngeh.....;)

owh lupa nak bgtau, nnti kalau mkn, bgtau nak kuah campur, kuah daging lebih sikit..kuah daging dia sedap...:)
eh...apa la yg x sedap kat tekak ko ni ana.....

ok, jumpa lagi korang..hari ni xde kelas, balas dendam nak g jalan2 kat blog kengkawan....:)

6 comments:

Nana said...

dulu selalu blk penang
tp xpenah try makan nasi kandar
hehee
serius...masa blk penang kan tak pernah rasa terlintas nk try
tak tau la mayb sebab xberapa sgt makan nasi kandar
tp skang ni bile mil dah tak duk penang
tiba2 gatal nak try hahaha

mama_umar_maryam said...

mmg kene btol dgn name die lah..adoii, btol2 terliur ni ana!!!!!

watyz said...

uish.. bkn tgk apa dlm pinggan yg ble wat meleleh tp yg ko tulis tu yg ble wat aku meleleh. hehehhe

Ermayum said...

murah

Cik Ina Do Do Cheng said...

kalau cik ina pegi penang sekali lagi, InsyaAllah cik ina makan kat tempat yang ana bagi tau ni. seronokkan kat Penang, cik ina baru je marasa pegi penang last year.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku yg ke penang pun taks empat ke sini ..aktiviti penuh smp malam ;-(