Wednesday, June 9, 2010

~Langkawi lagi~

erm..masuk part 2 la plak...aku kalau bleh malas nak buat part2 ni..malas rs nak ulang cerita yg lebih kurang je kan...tp sbb x abis cite lg terpaksa la..korang pun ntah2 bosan kan bc cite sama je..nak buat cite pendek aku rs x bleh la...bkn jenis aku yg suka bercerita pendek..melainkan aku ada hal or aku malas...ni tahap kerajinan aku ada lg, baik aku buat kan....

so, jom kita sambung cerita yea..:)

2nd day
hujan plak pg ni..swimming pool mmg sah sah la x bukak kan..so, pegi bekpes dulu..bekpes kureng ok...x banyak choice..aku rs x smpai 10 jenis pun mknan diaorg hidang kan..eh eh banyak cantik plak muka aku nak complaint2..syukur la tuh kan dpt bekpes...pas bekpes, xtvt melawat tmpt2 menarik...destinasi pertama cable car..tp tutup plak sbb hujan kan, maka nya xtvt melawat kawasan je la sambil menabur 3 4 keping note merah tu kepada peniaga2 kat situ..pastu g Beras Terbakar, Makam Mahsuri...ms kat Makam Mahsuri, mr azam ajak masuk rumah yg ada patung2 mahsuri dan org2 yg berkaitan dgn cite mahsuri ni kan..kena bayor la rm1 kalau x silap..kat dlm tu muka aku cuak gile..dah la xde org ms tu...tmpt tu gelap..pastu dgn patung2 tu sound system lg buat mcm hidup je tmpt tuh..aku bergmbr dgn muka penuh kecuak kan...pastu, g lunch kat Kuah, then g Dataran Helang..dah lama aku teringin nak ambik gmbr kat sini..tercapai gak akhir nya...pas tu back to Haji Ismail Group...kali ni shopping betul2..aku rembat coklat dan kuali leper je..pastu beli jugak set cawan dan gelas luminarc utk MIL..ptg tu balik hotel tp ahli keluarga yg lain sambung lg g The Zon..ayah nak cr wallet dan belt...mr azam mmg x larat sgt dah...dia ajak pegi mlm nnti..so, mlm tu pas isyak kami kuaor ber 4, tgk2 The Zon dah tutup..shopping kompleks sana tutup kul 9 rupa2 nya..hu3x...pastu g dinner kat kedai mkn sebelah hotel tu je...mknan ok la...


me, ayah & cucu2 nya...


me dan aqil yg tgh tdo dlm sling...


4 of us..


burn rice...


me & the other half...


me yg poyos...


3 of us..ajmal tmo bergmbr kat sini...(makam mahsuri)


muka cuak sbb takut...


kami lg...


tmpt idaman utk bergmbr...


semangat panjat batu nih sbb nak ambik gmbr sini...seb baik x jatuh..

3rd day
bgn pagi, aku g kat makcik aku, dia kata.."na, che ngah xleh tdo la..asyik duk teringat kat vision je, ayah lan janji sblm kita g jeti nnti, kita singgah Haji Ismail lagi..."wah wah wah makcik aku nih..bkn main lg yea...pg tu pun hujan, swimming pool bukak lambat, ajmal sempat mandi kejap je..aku mmg x sempat lgsg mandi swimming pool...hu3x...pas bekpes, kami ber 4 g The Zon, ingat kan nak cr handbag utk aku, tgk2 xde choice lgsg, last2 mr azam duk rembat jeans dgn kasut la...ajmal embat sunglasses..amboi ajmal bkn main lg yea..mama pakai sunglasses kamu x bg tp kamu elok je pakai erk..huh3x...so, pas check out, singgah Haji Ismail, aku pun xleh tdo benor nya ingat kat tefal tu..last2 aku pun rembat tefal satu..hah3x....smpai jeti, hntr kereta, naik feri kul 2:30..feri ms balik ni ok la..feri br..selesa sgt...smpai kuala perlis, punggah2 brg masuk kereta, terus gerak balik..berenti kat r n r gurun..pastu berpecah, 2 kereta balik trg, 2 kereta balik kl...alhamdulillah selamat smpai jam 1pagi..penat gile..kat highway banyak kereta..yg trg smpai kul 430pagi...


smpai kat jetty, sewa troli ni-rm20..dia yg akan angkut brg kita smpai ke feri...


feri yg akan bw kami balik...tgk la ma saya tuh..bkn main lg happy dpt hadiah handbag dr sogo..ke hulu hilir dia duk hangkut...


muka2 ceria..


hasil rembatan...sgt syg kuali tefal tuh..rs mcm x nak guna..:)

ada jugak beli coklat2..tp xyah la ambik gmbr kan...:)

begitulah kisah percutian saya bersama2 keluarga kali ni..harap2 lepas ni dpt lg bercuti mcm ni..kepada organizer, terima kasih banyak2 la sbb urus kan pasal percutian ni..terima kasih jugak kpd penyumbang2 besar...lain kali bleh lg yea..:)..erk mn destinasi pas ni yea...

12 comments:

Nana said...

wah banyak soping neh,...xde coklat ke meh skit hehe

~ana~ said...

he3x..nana, meh la sini....:)

itangmanih said...

byknye beli kuali...yg leper,separa leper sumer ada...hehehe..
laa br tau che ngah termimpi2 kt vision...tu la,patut rembat jer dr 1st day tu mcm akak,br lena tido...wakakaka...

~ana~ said...

akak, tu la..kelako la che ngah tuh...erm..bila balik rumah br perasan, beli kuali je semua..mcm gila kuali plak..hu3x..eh..tefal tu akak pun beli kan, c.ngah beli yg kecik sikit..ma plak asyik duk kata.."eh apasal x bgtau ma, ma pun nak..less 50% tuh"..hu3x...

A D I A said...

uiihhh luggage bag ur family ke tu? kus semangat byk shopping gamaknya heheh. motif aqil sedap berendoi di makam mahsuri, wah wah wahhh/

~ana~ said...

adia, ha'ah..tu la luggage kitaorg..hu3x...rs mcm x percy pun ada..penuh..my mum dgn my auntie punya brg la yg banyak nya..diaorg shopping habis2an..kalau bleh kedai haji ismail tu diaorg nak hangkut bw balik trg..hu3x....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sempat gak si kecik tue berbuai time kat makam mahsuri tue .. wahhhhhhhhhhhhhhhh byk soppingggggggggggg ;-)

SitySha said...

eii beshnye langkawi..
pegi sane time single dulu.
teringin nk pegi lagi..
btw,aku br create blog hehe
pegila visit http://girlwiththepinkskarf.blogspot.com/

~ana~ said...

kak d, awal2 tuh teragak2 nak letak takut kotor kan, tp my sis kata sblm saya masuk situ, dia tgk ada org letak, saya pun letak je la..:)

~ana~ said...

wei ct sha..mn ko menghilang..aku tepon x angkat...waaa..dah ada belog sendiri..congrats beb...:)

itangmanih said...

3 ari dok ulang alik hj ismail,xkan ma x perasan psl kuali tefal tu??adoyaiii...abg yg nk beli tefal tu..dia beli yg 59.90 tu rsnya..

~ana~ said...

hr ke 3 br na kabo yg kuali tefal ni kuali mahal..ma mn tahu brand nih...akak punya, sama dgn na punya..rm59.90...