Thursday, November 4, 2010

~subak restaurant~

hari isnin malam, kami ke rest subak plak. terletak kat sungai penchala. ni pergi makan sempena meraikan birthday utk me, aqil, my brother and his daughter. yg tukang belanja is my sister. thanks a lot weh..lain kali belanja lagi. :)

gmbr x ambik bnyk sgt sbb bateri dah tinggal nyawa2 ikan. hah3x..dah ms pergi bukit tinggi tu, guna habis2an, so tinggal nyawa2 ikan la. diaorg x tgk pun gmbr2 kat bukit tinggi tuh.






air choc apa ntah..mr azam punya.


air.aku punya ada laici tu. kurang sedap sbb ada gas. kembung si aqil mlm tu minum air gas. dah la gas dia kuat. bandung tu abg punya, teh o limau, akak punya, air biru ada biji selasih tu tukang belanja punya.


popiah dan gado2..sedap gile 2-2 ni...


rib beef apa ntah. tukang belanja punya. sedap. rm55


salmon apa ntah. x ingat nama nya. rm60(kalau x silap). abg punya. erk..lupa plak review dia sedap ke x.


roasted chicken. rm36(kalau x silap).my SIL punya. x rs pun tp nmpak mcm sedap sbb dia mkn dgn adini smpai x cukup. hah3x.


tomyam udang galah.rm25(kalau x silap).mr azam punya.sedap.


ni aku punya. apa ntah nama dia. ikan apa ntah. tp atas tu ada kerabu mangga. sedap. harga mmg betul2 lupa.


Antara permandangan kat situ.


yg di raikan smbil pegang anak masing yakni juga menyambut bday.juga tukang belanja tu sebelah kiri sekali. yg seluar biru tu tukang sibuk. si seluar biru tuh bkn main lg..sebelum keluar siap request dgn aku nak pakai cantik2 sbb nak jumpa kakak. eh xde makna nya...ko pakai cantik2 pastu nnti jumpa kakak, main kejar sana sini...pakai je bj biasa2..:)..mlm tu dia balik tdo sambil genggam batu. kata nya batu yg dia main dgn kakak td.huh3x..

owh..saya mmg suggest kan sapa2 yg nak celebrate special day ke, bleh la dtg sini.

layanan mmg puas hati. berbaloi dgn apa yg korang byr. ms malam tu, ketua chef tu siap dtg borak2 lg dgn kitaorg. pastu dpt complimentry gado2 lagi.thank you chef..:). bab harga tu sorry la, aku x ingat sgt..ada yg aku letak harga kat atas tu maybe terlebih rm5-6 dr harga asal. kalau korang nak tau, pergi sendiri..:)

kalau nak tahu lebih, klik sini

ok, selamat bercuti semua..
happy deepavali bos..:)

13 comments:

::Mamalyna:: said...

semua sedap! tengok sambil telan air liur jer, hehehe

Nana said...

owh subak ni kita nyaris2 nak dtg masa celebrate anniversary pastu xjadi...
kawan yg suggest restoran ni dia kata member dia keje sini

~ana~ said...

mamalyna..telan jgn x telan...:) try la pergi sini..sedap...

~ana~ said...

nana, nnti one day nak sambut apa2, dtg la..sedap la...environment dia fuhh....

shakila mubarak said...

bestnyerrr..

nieda said...

semuanya sedap....sesekali layan tekak best ni

A D I A said...

i penah gi sini sekali, order air apa tah tapi rasa macam ubat batuk. ishh geli tekak i. moral: lain kali toksah order air pelik2.

mama_umar_maryam said...

penah bc rest ni kt dlm paper,kene la dpt servis yg bess,rege pon besss..hehehhe

~ana~ said...

nieda, g la terjah..tp xtau la kalau x kena dgn tekak nieda & family..

~ana~ said...

kila, mmg best. nnti dtg kl bleh la kami bw g sini tp kila byr la..hah3x..

~ana~ said...

adia, air i tu pun gas dia kuat gile...nyesal order..baik order air mr azam tu sedap...

~ana~ said...

zety, ooo pernah kuar dlm paper erk..yg ana tau pernah kuar dlm jjcm je...

mofaizmz said...

dekat dgan rumah je..tp xpnah pegi..