Tuesday, August 10, 2010

~breakfast terakhir~

aku rs hr ni banyak kedai2 mkn dah tutup kan...
nak buat persiapan bln ramadhan, maka nya tutup la sehari dua sebelum puasa...
pg nih aku terpk2 nak breakfast apa la utk hr terakhir sblm puasa nih...
heh3x..gaya nya mcm xleh mkn sethn....

last2 aku decide nak g warung nasi lemak kat chan sow lin...
nnti aku review psl warung ni...sedap...
tp pas puasa la...
time puasa nnti kalau bleh nak kurang kan sikit update cite psl mknan2 nih..
(erk..bleh ke?)

warung nasi lemak tp aku tapau lontong...
ms aku nak tapau lontong ni kan..
kakak yg sebelum aku tu mkn lontong gak..tp mintak dia separuh je...
pastu smpai turn aku, makcik tu tanya...separuh or biasa?
aku cakap dlm hati;
makcik ni silap org la tanya mcm tu kat saya...saya ni x reti la mkn separuh2 ni..mesti full..keh3x...
eh tp betul la..aku mmg kuat mkn ok...
kan chiq kan....hehx...

smpai kat ofis, mkn..mkn...
x smpai pun separuh aku mkn, dah kenyang...
hoh..td cakap besar....
tgk..tuhan nak tunjuk la ni....
jgn membazir....
xpela..nnti pas mengepam kul 1030, bleh sambung mkn balik....

erm...
citer psl lontong ni kan....
lontong org mkn dgn kuah kacang gak ke?
sbb setau aku..org mkn lontong dgn kuah masak lodeh tu pastu,
ayam masak kicap ke...ayam masak merah ke...
lontong yg aku beli ni dia letak kuah kacang jugak...

ingat lg dulu...ms study..
aku ada rapat dgn sorg budak jawa ni....
kalau dia balik kg, mesti mak dia tapau kan lontong utk aku...
ayam kg masak kicap dia...fuh....sedap giler....

ok, utk sajian mata...
aku letak gmbr lontong aku mkn pg nih....:)

12 comments:

:: iManja :: said...

kita plak kalau lontong makan ngan smbal tumis ikan bilis. tak berapa suka makan ngan kuah kacang ni. kalau kuah kacang without kuah lemak ok lah

A D I A said...

untuk penggemar lontong, i cadang makan kat lontong klang. dkt seksyen 8 itm shah alam sana tu. sangat sedap.

i suka lontong letak sambal sotong. tak suka letak kuah kacang.

~ana~ said...

sue, yg i mkn pg ni, kuah lemak, kuah kacang pastu sambal ikan bilis...kalau ada ayam msk kicap lg best rs nya...

~ana~ said...

adia, xpe2..pas raya nnti kena mula balik xtvt cr kedai mkn sedap2..skrg ni nak stop dulu..:)..

sambal sotong tu i kureng..xtau kenapa, i x mkn sotong kering tu..

rATu kEBaYA said...

aduh meleleh-leleh air liru ku ini.. rasa dah sampai ke tekak ni.. hari ni nak beli lontong tapi terbeli nasi lemak pulak.. sadish betullah

~ana~ said...

adus aishah....esok dah pose..erm..baik g beli gak lontong ni..buat sahur..keh3x...

mama_umar_maryam said...

zety rase arini sumer org men belasah je nk mkn ape,mcmla dah xboleh mkn pasni,hahahaha

MadianiMamat said...

anda mmg kuat mkn tp anda menafikan diri kononnya x mkn sgt....pigiiiii dahhhh...hahahaha

~ana~ said...

zety, tu la pasal kan...mcm sethn xleh mkn gaya nya....

~ana~ said...

cik madiani, eh..i mengaku ok i kuat mkn...cuma kadang2 je x ngaku...hah3x..

nieda said...

mmg marvelles...selalu nida mkn time raya je..hehe

~ana~ said...

mieda, time raya ni antara menu yg famous kan...:)