Saturday, August 14, 2010

~hr ini~

hr ni (dr semlm lg sebenar nya)
teringin nak msk asam pedas..
x kisah la asam pedas ayam ke ikan ke...
tgh duk mencr lg resepi asam pedas yg kena dgn tekak aku ni...

ingat lg dulu ms abg aku bertunang dgn akak...
akak kan org johor...so, diaorg hidang kan asam pedas..pekat gile...
mantap.....
aku, kalau asam pedas, mesti suka masam2 sikit....

teringin jugak nak buat lasagna....
pastu nak mkn kuih serikaya...

wah wah wah..selera sgt tinggi ok....
tp nak msk sendiri la..xmo beli2....
maka nya kena cr resepi cepat2 pastu bleh la g pasar jap lg...

ish..banyak bebenor menu nya..ni nak mkn ke nak melantak...

aku kan, 3 hr pose ni aku mengaku mmg x reti lg nak adjust ms dgn betul...
samaada balik keje ikut mahameru or jln tun razak yg cepat..
agar sempat balik msk even lauk2 yg cincai pun sbb nak mengurang kan pembelian di bazar ramadhan...

maka nya kan, 3 hr ni hanya beli je la kat bazar....
mmg rambang mata ok...
paling teruk, rs ntah apa2 ntah.....
tu yg buat semangat nak msk berkobar2....
tiap kali mata aku rambang nak beli itu ini...
hati aku berkata.."sabar2..pose sebulan..banyak masa lg..ko bleh beli nnti2"
hu3x..setakat ini, ayat itu berjaya mengawal nafsu aku....hah3x....

erm...apa yg aku merepek di pagi2 buta ni kan...
xpe la..janji aku meluah kan apa yg aku rs skrg ni...
ok...babai..nak google resepi masak asam pedas jap ni....

7 comments:

Lynn said...

salam, org johor punya asam pedas mmg terbaek... asam pedas tambah lada hitam sikit..nak pekat letak air sikit, senang air asam jawa jea cukup.. tumis lama2..nyum nyum

~ana~ said...

lynn.dah jumpa resepi...apa yg ;lynn cakap tuy ada terkandung dlm resepi..tunggu je la ptg ni jd ke x asam pedas nya..heh3x..

Anonymous said...

Nice fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

A D I A said...

i kalau bulan pose tak suka beli2, suka homecook. tapi masalahnya i tak suka masak sendri, suka org masakkan heheh. gedik kan.

nieda said...

berbaloi masak sendiri..kdg2 kt PARAM tak sedap pun..sekarang ni google je internet resepi tersedia depan mata..boleh improve skill memasak juga

~ana~ said...

adia, i pun mcm u..suka homemade tp x suka msk sendiri...hah3x...tp nak buat camna..my mother jauh la..hu3x...terpaksa la buat2 reti msk even x reti pun...hah3x...

~ana~ said...

nieda, tu la...skrg ni senang...google je internet...semua ada....