Tuesday, August 17, 2010

~kerana murtabak.....~

di bazar ramadhan, ptg semlm...

isteri; u nak beli apa2 lg x ni?
suami; xnak la....
isteri; i rs nak mkn murtabak la...(lalu pergi beratur utk beli murtabak)
suami; beli 2 la..ayam satu daging satu (sambil menghulur kan duit)

selepas berbuka, si isteri sgt keletihan sehingga tertidur...
pukul 10 mlm, dia terjg...suruh suami nya mkn murtabak tu...
suami pun terus la hidang kan mutabak sambil memanggil isteri nya untuk mkn bersama...
tp si isteri sgt la tidak larat utk mkn murtabak lalu tido balik...

pukul 1 pg, si isteri terjg sbb lapar...
terus ke dapur, mencr murtabak...
cr kat peti ais xde..meja mkn xde...
tgk2 kat tong sampah ada kertas balut murtabak....
dlm hati berkata, "xkan belasah murtabak smpai 2 biji kot"

terus si isteri kejut kan si suami bertanya kan murtabak....
jawab si suami,
"sorry yang, abg dah mkn habis, abg ingat kan ayg x nak mkn"
"dah pukul 5 pg ke?"(sambil bgn, minum air dan terus sambung tdo...)

si isteri terus tersentap dgn jwpn si suami....
dlm hati tuhan je tahu betapa nak marah nya....
sbb tgh lapar, maka kemarahan berganda2...

sebelum si suami masuk tdo, sempat lg dia berkata;
"erm...tp sedap la murtabak tuh"

lg la membara hati si isteri....
walaupun dah pujuk diri sendiri, dgn mengatakan;
"puasa br seminggu, banyak hr lg bleh mkn murtabak"
tp ayat2 tu lgsg x membantu....

dan...smpai skrg si isteri masih marah......
tp si suami x tahu kenapa si isteri nya moody pagi2 buta....

hu3x...
penangan murtabak.....

*malas plak nak google gmbr murtabak sbb takut buat hati lg tambah sakit...
kwang kwang kwang.....:)

9 comments:

rATu kEBaYA said...

penangan murtabak sampai moody si isteri pagi ni.. takper petang karang boleh beli ye.. tapi mesti double dari semalam tau..

itangmanih said...

hehehe..lawakla...lawak di pagi ramadhan...aduhai..

~ana~ said...

aishah..tu la..pasal murtabak pun bleh jd moody kan..hu3x...kelako rs nya....

~ana~ said...

akak, lawak erk..hah3x....rasa kan...bila mkn x reti nak tinggal..hu3x...geram betul..

nieda said...

takpe, hari ni boleh beli..

A D I A said...

ala la cian sntap murtabak di sapu abis ye. murtabak ni mmg menu wajib berbuka kan. husband selalu beli lebih sbb tau bini dia ni sahur nasi tak jalan, so kena standby murtabak.

~ana~ said...

nieda, insya allah....

~ana~ said...

adia, tu la...sentap ok..hah3x...

juera said...

raya tak buat open house sbb barang2 dah masuk kotak untuk pindah ke kuarters di Putrajaya.....klau ko buat, invite la aku yer....