Tuesday, September 14, 2010

~ceritera raya 2010~

assalamualaikum w.b.r

di mulakan dgn cerita raya 2010 ye...
cerita je dulu gmbr xde lg..
tunggu nak kumpul dulu....
thn ni gmbr raya xde bnyk yg cantik2...
kamera xde bateri..pakai fon je....
jadi la dr xde kan....

1st day raya
pg mr azam dgn ajmal g semayang raya..aku dgn aqil duk rumah
diaorg balik dr semayang raya, mkn2,salam2 bermaaf2an..
then, lepak je...xde org dtg rumah pun...time nih rs sebak sikit la sbb teringat kat kg...kalau kat kg, pas semayang raya, umah kami mmg terus kena serbu..
kenkdg nak bermaa2an sesama ahli keluarga pun x sempat...
tp satu reason kami just lepak x g beraya sbb fil nak tunggu pas semayang jumaat, br nak g beraya..
so, pas semayang jumaat, pergi la kami beraya....
sempat la beraya ke 5 rumah uncle n auntie...
balik mlm tu..penat gilos...

2nd day raya
beraya lg...umah uncle n auntie jugak....
pg tu sempat separuh rumah pastu balik rehat jap, ptg tu sambung lg g beraya smpai ke mlm...
sgt2 penat....

3rd day raya
beraya lagi....
tp kali ni ke seberang@tanah besar...
seawal 930am dah kuar....
dlm kul 3 balik rehat, pas asar sambung lg...
penat xsah nak kata la...
anak2 aku pun dah mcm ape dah...
badan melekit2...
cuaca agak panas di penang....

4th day raya
hari ni x ke mn2 sbb kakak ipar dan in law buat mkn2 sempena raya
so, jemput la semua uncle n auntie dtg rumah...
penat jugak..
penat layan anak bujangs...

5th day raya
x ke mn2 pun...
pg2 g mkn nasi kandar jelutong
x sedap...
ptg tu g kepala batas, umah my cousin
dia br smpai dr kg mlm td, parents aku kirim buah duku kat dia...
mr azam bw kami naik feri..excited gile anak bujangs saya...

esok raya ke-6..
kalau ikut plan ada 1-2 rumah lg x pergi..
tgk la mr azam kata nak g esok....
ingat esok nak ajak mr azam g mkn nasi kandar kg melayu@nasi dalca@serabai tmn tun sardon...
bnyk kedai2 ni x bukak lg sempena raya, so, amat la susah utk buat xtvt jalan2 cari makan...
x sabar nak tunggu khamis...
nak balik kl..rindu kat rumah..kat kereta...
harap2 xde tangan dajal g calar kereta aku lg...

6 comments:

Nana said...

kita ada gambar raya pertama je
raya ke2&3 dok umah start raya ke4 baru jalan raya tu pon xamek gambar

Hairil Rizal said...

Wah, banyak berjalan tu. Mesti penat tapi syok.

Ye ke?

Soalan: Dapat duit raya ke banyak keluar duit raya?

mama_umar_maryam said...

wahh hebat,smpi raye ke5 updet,zt xdan nk citer satu2,hehehe pemalehh

~ana~ said...

nana, gmbr kita xde rupa gmbr sgt pun..tp utk letak kat blog, ok la..:)

~ana~ said...

hairil rizal, mmg penat pun beraya tp seronok...

jawapan; x kira pun lg brp masuk brp kuar...heh3x...tp gaya mcm bnyk masuk je..:)

~ana~ said...

zety, biasa la..ana kan suka buat karangan bahasa melayu...:)