Friday, September 24, 2010

~semalam...~

semalam sibuk je saya shout kat fb
camna nak g empire shopping mall...

meh saya cite kenapa ok...
nak buat surprise kat mr azam sbnar nya...

hr tu dah pergi sebenar nya..
tp x ingat mr azam saved ke x dlm gps..
aku ni kalau tmpt yg dah saved dlm gps tu, jd tau la nak guna gps tu...
kalau x..aku mmg x reti sgt nak guna camna...
sengal kan...

seb baik last minit kak remy tlg aku
terima kasih banyak2 kak remy..
jasa mu di kenang...dgn pertanyaan,
bila nak mai rumah????

ok...berbalik pd cite...
semlm mr azam keje 8-4ptg..
so, balik keje sama2, balik rumah dulu, tukar bj semua..
pastu br g ambik anak2...
ms kat rumah, ambik gps, belek2 tgk the empire mall ada dlm gps..
mr azam dah saved la tuh...
so, aku ingat nak guna gps je..
tup2 kak remy call tnya, aku suruh dia sms je...
bg direction ikut msg je..senang.




jd tuan besar kat blkg...


en gps yg membantu saya..:)

mr azam dah blur2 ni nak g mn...
so, aku la yg drive kan..maka nya, kena la naik keta kecik aku
sbb aku kan x reti bw keta lg satu...:)
mr azam duk blkg dgn anak2...

bermula la perjalanan....
ingat kan nak ikut federal highway...
sekali tu, gps suruh ikut npe...
aku pun, gigih la ikut npe tu...
bayar tol rm3.20...last2....
kuor kat federal highway jugok...ceh...
kalau aku tahu, aku ikut federal highway dr rumah aku lg..
tp biasa la..gps ni dia kira jalan paling dekat kan..
aku tgk dia calculate, rumah aku ke the empire tu, 8km je...dekat kan...

masuk federal, aqil dah start nangis..
aku x concerntrate lgsg nak drive...
smpai je kat exit subang jaya tu bleh plak aku silap masuk...
masuk jln ke glenmarie...
elok2 2km lg nak smpai, terus jd 5km lg....
adoi la....tension aku....
mr azam bising2 dah tanya nak g mn...
aku pun dah kelam kabut, bgtau la nak g empire mall....

ok..dah..smpai..
mr azam confius lg...xtau lg aku nak bw dia g mn...
pastu..jeng jeng jeng...
RESTAURANT TARBUSH...



kami masuk sini....
sengih2 dah dia ms ni.....
pastu, aku suruh je dia order semua....
mknan smpai, aqil buat perangai...
aku dgn lapar lg..mengamuk la...
sian bday boy, dia berenti mkn, ambik aqil, bw g jalan2 kat luar
jahat aku kan...patut nya bday boy la kena mkn dulu...
aku pun mkn la dgn ajmal..ajmal berselera sungguh mkn nasi....


layan anak tgk thriller shrek kat gps..



pas aku abis mkn, mr azam dtg, tgk dia bw coklat...
dia beli coklat kat chocolate world...
erm..mahal kan coklat kat sini...tp puas hati...
aku ingat ms mr azam mkn, nak g cr kek..
rupa2 nya secret recipe xde kat situ..
erm....
xpe la..balik nnti singgah mn2 la beli kek


chocolate...


tgh mkn chocolate...

ok..berbalik pd menu yg kami order...
mr azam oder, lamb beriyani, tawook sandwich, milo panas, ice lemon tea, ais kosong.
aku ada jugak mintak papedom...
bleh plak diaorg x hntr kat meja aku...
2 kali aku tnya mn papedom...
diaorg kata nnti2..
last2 aku kata, x payah..cancel terus...
tension aku..nak kata org ramai, xde org pun...
customer ada 2 meja je..
meja kami dgn meja lg satu ni...
mr azam kata, dia dgr supervisor diaog tu tnya,
kenapa x hntr kat meja kitaorg
sbb nya papedom tu mmg dah siap...
waiter tuh diam je...tu la main2 buat keje...
huh..


air...


lamb beriani...sedap tp daging dia banyak lemak..


tawook sandwich-sedap....


total...

on d way balik, singgah secret recipe,
aku beli 2 slice kek...
beli banana choc dgn choc moist...
ajmal sibuk plak nak tiup..
ye la..dia kata semalam bday dia...
hu3x...



_____________________

puas hati saya...
sbb dah lama saya ingin kan mcm ni...
bday mr azam, saya drive bw ke tmpt yg dia x tau..
nak bg surprise la....
dr zaman2 bercinta lg teringin...
tp ada je halangan
alhamdulillah thn ni br tercapai..
happy sbb dpt buat surprise gini..:)

14 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

gps pun kdg2 tak betul ... he..he.. i loike suprise nih ... romantikkkkk ;-)

Nana said...

wah pandai dia wat seprise ek
kita pon penah nk wat mcm ana
suh dia dok kt belakang diam2
pastu drive g tmpt kita nk makan
tp blom kesampaian lg hajat tu hehehe

SyidaGorjes said...

almost every week kita ke sini.tadi pun beli lunch kat obriens kat empire.nak singgah shu eumura tak sempat pulak.hehehe

:: iManja :: said...

amboi byknyer air mr azam order...anyway hepy belated besday mr. azam...didoakan yg baik² aja

itangmanih said...

thn depan buat surprise lain pulak...drive ke PD ke...pi mana2 hotel...buat surprise dinner...fewitt
(*tgh pikir2 apa nk buat/bg hadiah kt abg ngan dini 29/10...adehh*)

mama_umar_maryam said...

sweeeeeeet ana,,bab hot dgn anak tu same mcm zety je,hahaha

~ana~ said...

kak d, mmg pun..kalau x update mmg la..kak d, dah brp thn lg pk nak surprise kan dia. thn ni br jd..keh keh keh..

~ana~ said...

nana, nana selalu di surprise kan..best je kita tgk..mr azam tu jarang2 je surprise kat kita..hu3x..

xpe nana, nnti kesampaian la hajat tu..ana ni pun dah brp thn br tercapai hajat..heh3x...

~ana~ said...

akak gorjes, ye ke?erm..kita ni tahu tp kenkdg blur2..hu3x...

~ana~ said...

sue, hot milo tu utk i, dia mmg biasa order 2 jenis air..air manis dan ais kosong.

anyway, thanks erk sue.

~ana~ said...

akak, idok la smpai ke pd..heh3x..ingat nak buat candle light dinner tp 2 org tu xtau nak letak mn...heh3x...

akak, buat la surprise gok utk diaorg berdua tu..:)

~ana~ said...

sweet ke zety..heh3x..kalau anak x buat perangai, lg sweet kot..:)

sity sha said...

aku penah gi restoran tu kat Ampang Point.time aku pegi pon x ramai org hehe kebetulan kah?
btw,happy birthday to zam.

~ana~ said...

ct, aku rs rest. ni mmg x ramai org la..aku rs org malaysia x ramai yg gemar kan mknan timur tengah ni...

eh..bila bleh jumpa lg..nak bergosipsssss...hr tu x sempat la...:)