Friday, September 3, 2010

~kisah org x puasa di bulan puasa~

alkisah nya minggu lepas aku x puasa kan...
ada satu hari tu, ada plak member yg x puasa jugak...
jam dah pukul 12, perut dah lapar,
maka mula kan misi...
nak g mkn kat cafe ofis ni...

meh aku cite pasal cafe dulu ye..
cafe nih 2 tingkat...
1st floor tmpt jual mknan dan tmpt mkn utk visitor dan patient
2st floor pulak tmpt mkn utk staff
actually x ramai pun staff mkn kat atas ni...
kat atas ni privacy sikit la...
bln puasa lg la privacy kan...

alkisah nya..pas beli mknan,
kami pun naik la atas..
ms beli tu segan gak sbnar nya..
yela..yg jual mknan tu lelaki...
tp buat bodoh je la kan....

masa kami naik kat atas tu, ada la sorg staff india(perempuan) tgh mkn...
4 org contractor cina (lelaki)tgh mkn...
pastu ada jugak 3 org melayu (LELAKI) mkn dan minum sambil borak2...
diaorg duk blkg sikit la..tp kami bleh perasan lg la....

apa yg aku nak cakap ni...
kenapa la jd mcm ni kan....
x segan silu langsung...
selamba je...
ms aku bayar nak beli mknan tu,
aku tanya la cashier tu..
ada x staff perempuan yg beli mknan mcm kitaorg nih...
dia kata, ramai je...
dia kata lg, org lelaki melayu pun ramai yg dtg...
ish ish ish...
apa nak jd la dtg diaorg ni kan...
x malu langsung....
yg aku tgk tu muka muda2 lg..
umur dlm 40-an gitu....

apa nak jd org skrg ni kan....

10 comments:

rATu kEBaYA said...

erm.. memang ramai mcm tu.. klu kat tempat sy ni siap ada kedai beritahu kat staff lelaki yg diorang bukak pintu belakang..

~ana~ said...

ya allah lg dahsyat mcm tuh..hu3x..apa nak jd la kan...

Nana said...

kita kt opis ni xde port nk makan klw xleh pose..
klw opis lama dlu siap bli mee goreng mamak & nasi kandar lagi hahaha
pastu makan port baeek punye
skang ni klw xleh pose just ngap2 beskut je bawah meja kekekekek

:: iManja :: said...

laaaaa camtu pulak....ish ish...aritu kt cofeebean midvalley pon ade yg camni...taw sgt melayunyer...kalau tkleh pose pon cover la kan....

~ana~ said...

nana, kalau kita sorg mmg xde nya nak ke kafe tuh..mkn je la bwh meja nih..heh3x...

~ana~ said...

sue, diaorg ni mmg x tau malu langsung kan..hu3x..

mama_umar_maryam said...

haihh..eloknye readykn je van jenazah tu utk laki2 uzur tuh!

~ana~ said...

zety, mmg patut pun....akal letak mn la diaorg ni kan...

Hairil Rizal said...

Kat kawasan kejiranan saya pun ada.. selamba aje lelaki2 melayu muda beli goreng pisang pukul 11pagi!

~ana~ said...

hairil rizal, kalau kira, org yg menjual tu pun berdosa kan...yea x?