Wednesday, September 29, 2010

~duit raya~

br2 ni aku dgn mr azam duk gedik kira duit raya anak2..
alhamdulillah rezeki diaorg..
bnyk la jugak dpt nya...

ms duk kira nih..mencabar sungguh rs nya....
aqil x habis2 nak ambik duit, nak gigit...
ajmal duk bising2 nak duit raya..nak duit raya..
ee..geram betul..
mmg pas ni xleh dah kira time diaorg ada..
kena tunggu diaorg tdo...

kalau ikut kan, aku nak tunggu habis syawal, br nak kira..
tp sbb kegedikan yg melampau, nak tau jugak brp rm...
padahal bkn bleh guna pun
elok2 je lepas kira, esok tu ada lg org bg...
erm..rezeki la...alhamdulillah...

alkisah nya hr tu kan...
ms ry, org bg duit raya kat diaorg, aku terus je ambik letak dlm handbag aku...
bercampur aduk la kan....
mr azam tnya, camna aku nak beza2 kan nnti....
so, ms kira tu, aku asing kan..
mn sampul cimb, maybank...asingkan ikut sampul la..
pastu bukak la..pastu asing kan ikut rm...
mmg ok je la kan...ada satu sampul tu..
aku rs org tu tersilap letak kot..
satu sampul rm2, satu sampul rm3...
heh3x..

gini la gaya kan kalau dpt mama yg pemalas mcm aku...
main campak je...heh3x...


sampul...


kepit dgm kepit baju sbb xtau nak kepit dgn apa..:)
tgk la duit tu, konyok2 sbb aqil punya kerja...:)
yg sampul bawah sekali tu x bukak lg sbb 'special' sikit amount dia...
terima kasih pd yg bagi tu yea..:)

tunggu habis syawal, nak g bank in kat tabung haji....

korang dah kira duit raya anak korang?

10 comments:

A D I A said...

eh i baru terpk nak buat entry ni esok lusa hehe. asyik sama je hheh.

kepit dgn penyepit baju kreatif tu. i kepit dgn bantal baby je bagi duit tak terbang.

Nana said...

hehe dah kira dah xbanyak maana pon..kita xramai sedara mara..eheh
sampul tu kita tak buang simpan nk pos kt sorang blogger izan nama dia, pengumpul sampul raya ehhe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dah kira dah .. rezeki anak2 thn nie .. ;-)

~ana~ said...

adia,

kepit dgn kepit bj tu mr azam punya idea....dia tu mmg...ada je idea..

~ana~ said...

nana, ok la dr xde kan...rezeki damia tuh...oo nana bg kat blogger erk...ana buang je..heh3x..yg company ana dgn company mr azam bg, tiap2 thn mesti ada lebih...hu3x..

nieda said...

rezeki anak2 mmg murah..mak dia terlebih sudah..hehe.sama mcm saya

itangmanih said...

amboiii tang spesel tuh siap x kuarkan dr sampul tuh...hehehe...
duit dini ngan adam dh selamat masuk bank tru cash deposit machine..tp br tau duit rm5 xleh...hahaha...kalu kutahu,terus je ke kaunter...

mama_umar_maryam said...

dahhh,hehehhee..alhamdulillah rezeki anak2 ;)

~ana~ said...

akak, sbb tu note yg lain dr yg lain2 kan..harus duduk dlm sampul je la..heh3x..

~ana~ said...

zety, alhamdulillah...:)