Monday, September 27, 2010

~restoran tupai-tupai~


ni cerita last week...
alkisah nya adik aku br smpai dr kg..
pastu ma pun dtg sekali...
so, ptg ahad tu, pas g open house kat klang,
terus zoom ke jalan duta..
g rumah abg sbb ma duk sana..

borak2 cite psl raya...
pastu tiba ms utk makan....
adik aku (kak) ajak mkn kat tupai2...
kekenyangan sbnar nya sbb open house kat klang tu mkn bnyk sgt..
tp sbb nak jugak rs kan....
ye la..selama ni duk sebut je tupai2 tp x pernah pun smpai..

maka bergerak la kami ke tupai2 yg terletak di blkg dewan bahasa tu
apa nama jalan erk..lupa la...
1st2 pk la nak ala carte or steamboat...
last2 ambik steamboat..
tp mcm rugi je sbb dia kira per head kan...
ma mkn x bnyk pun...mr azam pun sbb dia kenyang lg.....
aku pun x bnyk jugak...ish..sgt rugi ok..:)


adini dgn ajmal main smpai x ingat dunia..
berlari ke sana ke mari...
berpeluh2....
biasa la dah lama x jumpa kan...seronok la diaorg..


1st round..tp aku rs aku mkn sekor je udang tuh...yg lain aku rs masuk perut mr azam...hah..x mkn bnyk la tuh..:)


ni mmg aku mkn abis.....share dgn ajmal la...:)


tgh masak...


us...


signboard ni merata2 kat rest. ni.
aku nak ambik mknan pun jd takut..takut kena charge..hah3x...


tapai ubi..sedap..tp bila dia campur dgn susu cair..jd kureng..


setelah sekian lama muka tuan tanah x tunjuk muka kat sini,
akhir nya ada gak sekeping gmbr nya...:)


tukang belanja...
dgn ucapan, terima kasih banyak2 lain kali bleh belanja lg...:)

maaf kalau gmbr x elok..biasa la..kamera fon....
food review, boleh la..
tukang belanja kata waktu lunch lauk pauk dia pun sedap..
erm..nnti bleh la dtg lg nih....

7 comments:

nieda said...

mcm best je food kt tupai2...selalu dengar nama restoren ni tapi belum sampai lagi ke sana

A D I A said...

i tak pernah pulak try steamboat dia, slalu nak steamboat i gi johny kat alamanda.

Nana said...

KUAH DIA SEDAPP GILE KAN?kita suka sgt tomyam kelapa dia tu

~ana~ said...

nieda, sila2 terjah...x salah kan sekali sekala turun kl makan2..:)

~ana~ said...

adia, kawan i pun kata johny tu sedap..tp i x pernah try pun lg...

~ana~ said...

nana, sedap2x..kita pun suka..:)

SyidaGorjes said...

ada steamboat ek kat sini?nak kene terjah ni.
abang rambut ketak dah terjah kat sini ke?hehhheeeee