Sunday, March 14, 2010

~accident lagi....~

saya rs mmg tuhan betul2 menguji saya skrg ni....

jumaat br ni, balik keje, sambil memandu ikut mahameru,
saya mengantuk yg amat..
nak bw laju xleh sbb kereta banyak...
biasa la hr jumaat mmg jammed kan...
saya duk fast lane ms tu..tp kereta jln slow2 je...
mengantuk x sah nak cite la...bukak tingkap pun masih x jln...
masih x hilang ngantuk..
nak call mr azam, utk borak, bateri fon lak tinggal nyawa2 ikan...
so, saya plan nak berenti kat tepi jln tu..mmg saya nak tdo dulu..
x larat sungguh rs nya....

saya pandang kereta dpn aku, nissan apa ntah...
saya duk pk tp saya mmg selalu pk gini pun
'kalau aku terlanggar keta dpn ni, abis la aku'
sekali, ada wira masuk dpn saya...
x lama kemudian aku dgr2 bunyi berdntum...
sah..saya dah langgr bontot wira td...
takut gile..bdn saya dah terketar2...
wira td still x berenti kan kereta...
skali tu, dia berenti, kitaorg just tukar no fon sbb dia nak cpt...
tambahan plak, kitaorg kat fast lane, n kereta pun banyak, jln pun jammed...
so, xnak menyesakkan lg jln tu....

saya mmg blur gile...mr azam call..kasi tarbiah sikit kat saya...
di pendekkan cerita...pas mr azam balik keje kul 8 tu...
saya tepon budak tu tp x dpt..
then dia tepon saya balik...
dia xmo report sbb dia sgt sibuk...
budak br kawin...sibuk dgn persiapan pekahwinan di pihak dia...
dia mintak bayar rm300...
pd hakikat nya, mr azam kata, klau tgk gmbr kereta wira tu,
mcm lebih rm300..tp dia mintak banyak tu, xpe la..
budak tu siap mintak maaf berkali2 dgn saya...
pdhal mmg salah saya...
dia mintak maaf sbb dia kata, dia rs mcm kurang ajar dgn saya ptg td..
padahal xde apa pun yg saya rs dia bersikap kurang ajar..
syukur gak sbb bdk ni ok kan...

erm..skrg saya dah ok sikit la..
trauma tu masih ada sikit2...
tp nak x nak saya kena drive gak g keje kan ...
xkan nak hire driver lak kan..:)

ni mmg betul2 pengajaran buat saya..
dulu saya marah org langgar kereta saya
dulu saya marah driver yg mengantuk langgar kereta abg saya
dulu saya hanya memandang setiap kali pergi dan balik kerja, kereta yg sondol kereta org ni...
skrg, saya yg kena...
saya bersyukur, saya x apa2, kereta pun x teruk sgt....
saya jd kan pengajaran....
bila sleepy time driving, kena berenti terus even perjalanan dekat...

terima kasih pd mr azam, ajmal dan aqil...
mr azam yg banyak bg pengajaran buat saya, ajmal yg duk pujuk mama bila mama nangis2,
aqil yg good behave hr jumaat tu...
terima kasih juga pada ahli keluarga...
yg banyak membantu saya, menaikkan semangat saya..
anda tahu siapa anda semua...
saya sayang anda semua.....

ni la mini car saya yg sondol kereta org tu...
nasib la..hr tu org sondol..ni kita sondol org plak...
pasrah je la....

No comments: