Friday, May 20, 2011

~penang~

lepas dinner tu, balik rumah terus. smpai rumah kat pukul 1230am. terus packing baju sbb pukul 5am tu nak bertolak balik penang...fuh..penat xyah nak cite la...mmg x tdo langsung. dlm kereta je la tdo nya...

sbb dah lama x balik penang kan, maka balik la jugak kali ni.ambik cuti isnin tu, terus sambung ke selasa. ok la kan.. xtvt of course la makan2...eh yg utama nya ialah melawat saudara mara. ye la, balik penang pun jarang2 kan, so, bila balik ni, khatam la gi melawat auntie2 dan uncle2 semua. penat gile. tp seronok jugak sbb ada xtvt mkn2..kalau x mkn kat rumah auntie2 dan uncle2, mkn kat luar la. pasembor padang kota, nasi kandar kg melayu, merlin, roti canai jalan argyll, serabai taman tun sardon, seafood, laksa, u named it..semua aku belasah..
org kata penang ni syurga mknan kan. ye atau tidak, aku no komen tp yg pasti tiap kali balik penang mmg xtvt mkn je yg aku tau...

balik kali ni jugak, mr azam ajak pergi tgk rumah kat sungai petani. tu rumah PIL aku. diaorg beli masa awal2 balik malaysia dulu. diaorg ingat nak duk situ tp kesudah nya x duduk pun. sekali sekala je dtg...dah siap fully furnished, dah renovate bagai semua, mmg cantik la jadi nya tp x duduk. last2 PIL cadang nak jual. dah ada buyer pun...insyaallah x lama lagi settle la semua tu. mr azam ajak g tgk sbb lepas ni mmg dah x de dah dtg sini kan. aku rs mr azam sedih sbnarnya sbb dia suka rumah tu...

okla..xmo celoteh panjang2 sbb malas. aku nak masuk tdo..kain menimbun kiri kanan depan belakang aku ni tp malas sungguh nak melipat nya. ada sapa2 yg tgh buat part time lipat kain x?meh lipat kain kat rumah aku ni. selai baju aku byr seposen, boleh?hah3x.....

aku nak buat satu entry pasal tmpt2 mkn yg best kat penang ni. utk rujukan aku di masa akan dtg...dan utk rujukan korang2 jugak. mn tau kot2 nnti tercampak kat penang or plan nak g bercuti kat penang, boleh la tgk kan...:)..tp later2 la..aku dah x larat dah ni. esok (hari ni, jumaat) aku ada course..xtau sempat ke x bw. bye bye korang.....

7 comments:

rATu kEBaYA said...

baca cerita pun dah tau penat... tapi penat macam mana pun tang makan tetap segar bugar kan.. hehehe

~ As ~ said...

bila la dpt smpai penang..

|| sue-imanja || said...

laksa?.....beshnyer...org kata penang syurga makanan...

ana, bab gunung kinabaju tu kan..kita dok bertiga ni pon selalu je rasa nyampah nak lipat. tapi tak lipat takleh gak, rasa nyampah laks tengok berlonggok tu...psttt kot ada parttimer yg lipat baju selai seposen kasik habaq no...hehehe

A D I A said...

PIL u sebelum ni duk mana? oversea? *ketinggalan keretapi jap i*

i suka penang sebab tepi laut and food paradise. tapi klau pi berebut2 penat gak la kannn.

Ermayum said...

i dah lama tak ke penang - rasanya as a family memang tak pernah lagi hehe dulu ada gak g meting

maya amir said...

mane gambar? nak cuci mata dgn gambar:)

Cik Ina Do do Cheng said...

cik ina baru nak merancang pegi penang raya ni. malu nak cakap tak pernah pegi penang lagi.