Saturday, February 11, 2012

~duit syiling 50 sen baru~




2 hari lepas, ms duk tgh duk kira2 duit syiling, terperasan plak duit yg pelik sikit nmpak..ingat kan org kedai pulang kan duit yg x valid (mcm syiling dr negara lain) ke..tup2 bila tgk balik, eh eh...duit syiling baru la...

jakun jap i, duit ni xdela sebesar duit 50sen skrg ni, kecik sikit la...aku ingat kan duit 20sen. aku xtau bila masa aku dpt ni. dan xtau plak, duit ni di pulang kan baki kat aku as nilai 20sen or 50sen. ikut suka la kan..x kisah la..tepi2 duit tu ada lekuk2 sikit. kalau x silap, aku pernah baca kat mn ntah, lekuk2 tu mcm nak bg org cacat penglihatan tau yg mn satu duit 20sen dan mn satu duit 50sen.

ptg semalam plak, beli brg, dpt duit baki 5sen yg baru tu...tu aku ukur dgn 5sen skrg ni, dia besar sikit...

bila tulis entry ni, br aku teringat, kat mn aku campak duit 50sen tu....waaaaa....

info pasal duit syiling baru ni, korang boleh klik sini.

4 comments:

Nurull 101 said...

duit 50sen besar mana nana? sbb duit 20sen color emas jgak. tp besar duit 10 jer... agknye..tu yg die buat color mas tu..nak bg beza dgn duit 10sen kot

rATu kEBaYA said...

kecikkan duit 50 sen tu.. tapi masih lebih berat lagilah dengan duit 50 rupiah.. hehehe

mama tisya said...

tk dpt lg duit 50 sen,...aritu dpt 20 sen and 10 sen..

**kedai warong soto berlada tu dkt ngan bengkel mara..pastu ada sekolah rendah al amin ..yg steak al ansar tu ke dpn lg

watyz said...

adik aku dpt duit ni dia terus ckp kat budak kedai tu, dik akak x nak g main game. hahahha