Thursday, February 9, 2012

~ikea recalls product~

baru2 ni masa jengah2 website ikea, terpandang la kat bhgn product recalls diaorg...
tgk2 high chair tu pun diaorg tarik balik sbb ada kes pasal belt.
tp tgk jugak la production tu...so, utk children's high chair no 17389 (supplier code) production date 0607-0911 yg terlibat..

balik2, terus la aku check high chair kat rumah. dan mmg pun. high chair yg kami beli tu pun terlibat jugak. tp bila check lebih detail, ikut date tu, high chair tu, not affected.



ada la ambik gmbr yg date production tu, tp x clear plak sbb high chair tu warna putih kan..
so, kira nya x yah buat apa2 la...
pd sapa2 yg ada high chair ni, nnti sila2 la check yg korang punya..
mn tau kot2 korang punya terlibat kan...
pd mn2 yg terlibat tu, korang kena call customer service diaorg. nnti diaorg akan replace dgn belt baru...

utk info yg lebih detail pasal recalls product ni, korang boleh check kat website ikea.
so far, ada 3 product (termasuk high chair ni) yg terlibat utk recalls product nih...

4 comments:

aThidEaN said...

tula.aritu sy dah post kt blog gak.mmg ada 2 product ikea for babies kena recall.
kena lebih hati2 kan

Afne said...

mcm high chair kt rmh je. nnti nk check. tq 4 the info!

Queen said...

kenapa mcmtermiss out recent entry dari ana ye?..haishhh... lalok sungguh.. =p

nik punbaru ingat nak beli high chair ni..senang nak makan sama2 dgn sufiyyah.. =p


pssstt....muka kita sama?..ni kene jumpa ni..hehe =p

Lily Jaafar said...

IKEA stainlessteel sudu garpu katanyaaa...tapi kak lola pakai x sampai sebulan dah karat. Stainlesssteel la sangattt. Kalau pi court menang x ek? salam kenal kenal :)