Monday, February 27, 2012

~weekend~

hi, salam hari isnin...:)..monday blues kah anda?hah3x..
this week rs best sgt sbb dpt buat house chores, spent masa dgn family, masak2...all complete..
pergi pasar, basuh baju, masak, iron baju utk seminggu tp part lipat baju mmg xde..tu mmg x masuk dlm list..ntah bila la ada kerajinan utk lipat baju yg menimbun tu. basuh baju rajin sgt tp part melipat...adoi....

eh back to the topic, saturday tu mmg x buat apa2 pun since mr azam pun nmpak tired sgt. ingat kan nak g beli brg dapur but bila tgk dia tido makan tido, x smpai hati plak rasa nya....xpela..brg dapur pun ada lg. aku plak jenis simpan stock brg2 kering ni extra. brg2 yg biasa like milo, sos cili, tomato, kicap bla bla bla tu mmg kena beli tiap2 bln..habis ke x lg brg2 tu, mmg wajib beli.

pagi sabtu tu ke pasar dgn kids. aqil now, bila sebut nak ke pasar, automatik dia akan sarung kan kasut dia. dia mmg xkan pakai selipar dia utk ke pasar. bila tnya, dia cakap, kat pasar bnyk air. hah3x..mmg pun, pasar tu pasar basah, so, mmg pakai kasut la penyelamat....hu3x...

ptg tu plak, ajmal bising2 nak mkn choc muffin, so, moh la anak2, kita buat muffin.

ahad plak, pagi2 tu xtau nak masak apa for breakfast. end up mmg x masak apa2 pun. mr azam balik, ajak kids pergi gunting rambut since mama dah bising2 kat papa.





anak yg potong rambut, mama yg over excited...











waiting list....





aqil xmo duduk sendiri, so, mama kena pegang. dah la duduk x diam. habis baju mama kena rambut...





finally, baru la nmpak hensem banyak...aqil tergaru2 sbb geli dgn rambut yg melekat2..

then mama plak gedik nak potong rambut. so, papa pun bawa la cari saloon area rumah. suruh amoi tu layer kan saja sbb rs rimas sgt dgn rambut tebal ni. tp still rs x puas jugak sbb blkg tu dia potong sikit sgt...still rs rimas..hu3x...

balik tu, semua kelaparan, just goreng nugget, keropok lekor and karipap frozen utk lapik perut sbb lunch ni nak g kenduri.

lepas rehat2 kejap, bersiap2 plak utk g kenduri cukul jambul my officemate. dgn aku yg ingat2 lupa rumah dia sbb br pergi sekali je. dgn tmpt yg x familiar, dgn gps yg hanya suam2 kuku membantu, nasib baik la mr azam x marah. finally we smpai kat rumah dia dgn selamat. tu pun dgn bantuan officemate aku osrg, sbb diaorg duduk dekat2 je.







aqil sgt excited tgk baby....u wants baby????tunggu la dulu ye aqil..biar mama habis kan dulu project mama, then kita proceed...:)..insyaallah....

























balik tu, pergi bagus kat kajang sbb ada org order cake plak utk hari ni. dia nak order kek saiz kecik je and me plak xde box utk saiz kecik. thanks mr azam sbb sanggup bw g sana even dia nmpak sgt2 tired...

balik tu, aqil dan mr azam tido and aku memasak for dinner. ajmal plak layan toys dia. lepas prepare dinner, review buku2 sekolah ajmal,ajar dia sikit2, then, mr azam tido kan anak2. aku plak terus masuk dapur balik. buat cake yg org tempah tu and gatal plak nak buat blueberry cheese tart. end up, habis mem baking pukul 1230. surf internet jap, kul 130 tdo.....esok kerja.....:)

3 comments:

watyz said...

sama la kite. wiken hr tu pon gunting rambut anak2. tp kitorang gunting sendiri... :)

Afne said...

akil potong rambut botak yea. sng tak yah sikat. ajmal maintain ensem!

A D I A said...

Aqil wants adik, hmmm I likeee hehehe