Wednesday, February 15, 2012

~kerja kerja kerja~

aku rs skrg ni tahap kerja aku sgt suam suam kuku eh br tau ke...ntah la..aku rs mcm bnyk mende nak kena buat tp sometimes aku tangguh2 kan kerja aku, so, dah jadi satu hal plak pd aku. filing aku sgt lintang pukang skrg ni. patut nya mana2 yg jobsheet breakdown tu mmg tiap2 bln aku filing...tp...
owh..sila sambung sendiri ayat tu ana...

pastu lg memburuk kan keadaan skrg ni bila aku jd makin pelupa. pelupa tahap gila babeng aku rs. tp yg peliik nya aku bnyk lupa hal2 yg berkaitan dgn kerja. hal2 lain xde laa ketara sgt lupa nya..kenapa erk...

pernah baru2 ni, selang sehari aku call vendor, tnya status kerja. tnya soalan yg sama. padahal dia dah cakap kat aku, dia kena tunggu spare parts smpai, br boleh proceed kerja tu. tp aku bingai g call jugak tnya..nasib baik mmg dah kenal baik dgn vendor tu, so, dia maki aku, aku masuk telinga kanan, kuar telinga kiri je la...hu3x..

br2 ni lg best, aku dah key in semua data2 equipment yg breakdown, then aku jumpa satu equipment yang breakdown ni yg xde apa2 no, sama ada barcode no @ serial no @ asset no. and aku xtau equipment tu ada dgn end user ke or kat ofis aku ke...last2 aku call NM dia, tnya dia pasal equipment tu, dia boleh cakap sinis dgn aku, sambil gelak kan aku..dia kata dia dah hntr equipment tu direct pada aku. dan dia mmg call aku utk make sure brg tu dihantar terus pada aku.dan dia cuba ingat kan aku balik, time bila dia hntr tu. omg..omg...malu nya aku...nmpak sgt aku pelupa kan. dan aku pun satu hal..apasal x ambik terus barcode no tuh...sengal..sengal...

aku sbnar nya dah bosan dgn kerja nih..seronok tu seronok la tp xde cabaran. kerja yg x mencabar la..minda aku mmg dah makin tumpul aku rs...kerja yg langsung xde cabaran buat aku jadi bosan..erm...bila la aku nak beralih arah ni erk....hopefully la thn ni, aku dpt buat sesuatu yg dpt memajukan diri nih..sama ada beralih bidang kerja which is, dpt kerja lain. kenkdg aku dok terfikir, apasal la susah sgt aku nak dpt kerja lain ni. tgk org lain, senang je main lompat kerja...tp aku????ke dan mmg di takdir kan aku ni kena kerja dgn bos aku yg ni je...hu3x.ramai kawan2 cakap, aku ni cukup setia dgn bos aku ni. setiaaaaa???????setia la sangat nya...sbb xde peluang lain, sbb tu setia kat sini..cuba ada peluang lain...ada aku setia? nehi heeeeeeee la...




erm..apa2 pun bos aku ni baik...even kuat berleter(kak z, jgn bgtau bos saya, i know, u bff dia kan...:)..)tp dia kerap la jugak(even x sekerap 4-5thn lepas)belanja aku...x belanja besor2 pun, belanja minum coffee kat gloria jeans seminggu sekali pun dah ok la kan....semalam, dia tnya aku nak coffea apa. aku nak ice blended x kisah la coffee ke mocha ke..tup2 dia call, dia kata nak beli kan aku strawberry & white chocolate, gloria jeans coffee buat promosi sempena valentine's day...x kisah la bos, xkan xtau aku ni tolak batu dgn kayu je....

erk..apa aku merapu ni erk..kejap cite pasal hilang daya ingatan, kejap cite pasal kerja, pastu cite pasal bos plak....merapuuuuusssss nya aku......

9 comments:

fazilzura said...

kdng2 bile dh lama sgt wat keje yg sama , mmg otak jd tepu skit ler..

lieynanilaz said...

ada kala kita memang akan jemu bila buat benda yg sama...bertabahlah!1

Queen said...

bos nak belanja kita ngap jela ye dok...


kita selalu ckp kalau lupe.

"banyak makan semut ni"

mcmkan makan kerepek je ayat tu..hahahha

mama_umar_maryam said...

paham ana..kdg ade satu kitaran mase tu kite nyanyuk sket..hahaha, adeke aritu zt campak pempes maryam masuk dlm mesin basuh??
nmpk kopi..nk kopi jugakkk

nieda said...

oklah tu selalu juga bos belanja. pandai dia ambil hati

Cik Ina Do Do Cheng said...

nak lompat lompat keja pun susah, nanti kena belajar benda baru. sabau jelah ana.boringkan keja -keja ni, nak duk umah boring plak.

watyz said...

pesal air tu nmpk sedap???hahaha

Afne said...

ana, afne rasa ana ni byk memikir..

Ermayum said...

Kerja kalau dicari ada insyaAllah :) da dpt kan??