Monday, February 13, 2012

~hujung minggu~

hujung minggu yang lepas, xtvt bw anak2 g jalan2..naik lrt...x plan pun sbnar nya..keluar sbb g rumah lama, jumpa tenant utk settle kan hal agreement..dah sebulan lebih dah, agreement x settle2 lg...dok lepak2, borak2 dgn tenant jap, pastu balik.

cadang nya nak balik terus, tp aqil xnak plak. dia ajak g ofis papa. huh..aqil skrg ni pantang nmpak mr azam nak g kerja, mesti nak ikut..pastu nangis2 smpai teresak2..

maka nya, aku pun ajak la diaorg naik lrt utk ke ofis papa nya. sbb malas nak harung jamm kan..plak tu hari sabtu, dgn pasar malam lg kat area tu..lg la mak malas....
parked kereta kat station lrt salak selatan. boys dah excited dah bila tgk lrt.




tgh tunggu tren..

muka aqil cuak....so, mama pangku la sbb xmo bg dia takut sgt...



aqil plak, ni 1st time dia naik tren, since umur dia 2 thn ni. sebelum ni dia x brp excited sgt..tp kali ni, mak oi..excited sungguh la. naik2 train, muka cuak. takut barangkali....senyap x terkata. ajmal plak excited tgk permandangan kat luar.







smpai2 je kat ofis papa, hujan plak. mkn2 jap kat area ofis papa tuh, then kami ke pasar malam. tp sekejap je, sbb hujan lebat...time nak balik, diaorg x mo balik. nak ikut papa g ofis. so, papa bw la kami naik tingkat 1* kat ofis dia. duk lepak ofis papa jap, then papa hntr kami kat lrt station, puuuuuuunnnn diaorg xmo balik jugak. puas pujuk. last2 dukung je la. smpai je kat kereta, nangis2 lagi xmo balik.aqil kata nak g yayan(jalan)lagi...adoi hai...mama dah kepenatan dah. smpai rumah pun dah lewat dah...aqil mmg menangis je la sepanjang2 perjalanan balik rumah. x puas mak g yayan lg...

5 comments:

mama_umar_maryam said...

klu zt dah tunggang tebalik dah jln dgn budak berdua tuh..heheh, nape x dtg klcc sabtu tu ana?

Queen said...

amboi..bukan main suka die berjalan.. =)

budak2 ni kadangmemang seksaited lebih..
alangkan si kecik 7 bulan tu pun reti nak berjalan..inikan budak besar tu.. =)
kita la poenat nak melayan =p

Nurull 101 said...

bagusnye ank2 nana. tak wat hal time naik tren.

watyz said...

bile la nak bawak anak2 naik tren lagik kan.

Ermayum said...

AkAk x bawak lagi budak2 ni naik selalu gak requestbbut maknya x suka hehe naik keta kan lagi senang