Friday, February 3, 2012

~cookies~

project cookies masa cuti hari wilayah baru ni..
sbb dah boring kan..padahal masa tu duk plan nak menyapu & mop lantai tingkat atas, tup2 lain plak jadi nya. hu3x...
korang pernah dgr x cerita yg sorg customer yg terpaksa bayar rm250 utk resepi cookies famous amos.
email pasal cerita tu dah 3-4 thn lepas kot aku dpt. siap dgn resepi dia jugak.
mr azam jugak pernah bw balik resepi ni, kwn dia bg. dia suruh aku buat. tp aku x pernah buat pun sbb aku tgk sukatan dia besar2..aku ni jenis berkira sikit..kalau nak buat cookies or kek, tgk bahan. kalau bhn senang, mudah dpt, x mahal, ok ON.
kalau sebalik nya, maaf la..tunggu di beri kekuatan pd aku, br la aku buat..:)

so, rabu br ni, akhir nya aku buat jugak cookies ni. tp buat half resepi je sbb aku takut lmbt habis, aku dah start buat tu pun dah ptg dah. mmg bnyk pun adunan..syukur la aku buat half recipe je. turn out dia, xde la rs mcm famous amos cookies. aku rs cookies aku buat br ni lg sedap kot. pastu ada lagi satu recipe cookies aku buat tiap kali raya pun sedap gak. so, resepi ni mg out la..xde nya nak buat lg kot. aku rs aku stick pd 2 resepi cookies sblm ni tu je...



dpt 2 balang setengah. tp 1 balang bg mr azam suruh dia simpan kat ofis. kot2 lapar time tgh kerja tgh malam, bleh la mkn..:)


btw, hr tu maya ada mintak resepi cookies, aku x tepek lg...maya, ana tgh cr kat celah mn ana lempar resepi tu. sbb hari tu salin dlm kertas je..x sempat nak transfer ke buku, sudah nya ke mn2 ntah letak nya...blog yg ana ambik resepi tu pun dah lupa..:)


ok korang, happy holiday..best kan..cuti panjang lg...but lepas ni no more public holiday until bln may kan...hazab la tunggu may plak...:)

5 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

ana cookies ko tu lagi sedap dari famous amos. entahlah cik ina pernah makan sekali cookies tu langsung tak suka
: (

Ermayum said...

akak nak rasa gak :)

mama_umar_maryam said...

aku rs pembohongan je yg resepi famos amos tu,hehehe,wpon aku xpnh rase lg cookies ko tp aku percaye jauh lbh sedap lg konyer ;)

nieda said...

nieda pun ada dengar psl resepi tu..komen yg blogger dh follow recepi tu tak sesedap famous amous pun..yelah kalau ikut logik bankrap famous amos kalau sama rasanya. since ana dh kata x sedap malas ler nieda nk cuba..jehe

watyz said...

aik.. sempat lagi wat cookies ni.. bak ckit. hehhehe