Monday, April 19, 2010

Gatsby Deodorant Street Fair

so, seperti yg korang sedia maklum, sabtu br ni aku ada joint event dgn gatsby kan...

The LARGEST Bloggers' Gathering with GATSBY
Deodorant Street Fair


so, sabtu pg ni cergas la aku siap kan aqil (hntr umah bbsitter) ,
ajmal ikut papa nya...
patut nya mr azam joint jugak but ada hal family plak...
so, aku pun ajak la pn ct..seb baikk pn ct nak ikut...

ni 1st time joint event dgn nuffnang
kalau ikut kan sebelum ni ada gak teringin nak joint event2 dr nuffnang ni
tp oleh kerana masa yg tidak sesuai, maka x jd la...
sgt teruja sbnar nya...
al maklum la..1st time joint event yg besar mcm ni kan...
smpai kat berjaya times square dlm kul 950am, reg. start kul 10am..
so, dlm 10min tu, aku jln2 la dulu...
oleh kerana aku bkn blogger yg glamour, so mmg x de jumpa sapa2 la kan...
yg aku tahu, kwn blogger yg dtg, sis erryn je..tu pun ms aku smpai, dia x smpai lg..
ada gak jumpa 2-3 org muka yg familiar...aku pun x sure mn aku tgk diaorg..
tp xde la nak tegur nya...
aku cuma tegur cik hel je..tu pun ms cik hel g jumpa sis erryn n ms tu aku ada dgn sis erryn..
owh..cik hel sgt peramah...



after reg, kena g tukar bj plak.kena pakai bj yg diaorg bg...
seb baik aku dah mmg pakai bj merah, so, bila match dgn tudung, ok la kan...
pas reg semua, kena g berkumpul utk ambik gmbr..
nak masuk dlm Malaysia Book of Records...



door gift-beg, kipas, notepad dan baju..


dah tukar baju...:)


tuan tanah gila glamour...





pastu, g balik kat event ni..
pn ct ajak main game2 yg ada kat situ...
best gak rupa nya..mcm2 kitaorg main...
bowling kelapa, ballon dark, baling tin, color ball, crazy parking,
game kat komputer dan banyak la lg..
yg pasti best gile...
kul 2, pn ct nak kena gerak balik..dia ada hal...
so, point yg dia dpt ms tu dlm 20 point, dia bg kat aku..ms ni aku br dpt 16 point..
aku pun jln la sorg2 g main itu main ini...asyik duk ulang main benda yg sama je...
aku suka main bowling kelapa sbb sekali baling je confirm strike...so, bleh dpt 4 point..
kalau 2 kali baling n strike gak, dpt 2 point je...




main crazy parking...tp x dpt point pun...


basketball...dpt gak point kat sini..
xtau la brp kali aku main kat sini...


baling tin-ni banyak kali gak aku ulang sbb senang je..
tin tu ringan, pakai bola tenis..




ni ketuk kacang..susah gile nak ketuk sbb kacang tu jatuh laju..
x sempat..rs aku main ni dlm 4-5 kali kot..tp sekali je dpt point...


ni aku main banyak kali sbb senang..
aku dpt taktik nya...so, sekali lempar tali tu terus lekat...
aku rs sini aku main smpai 7-8 kali kot...


ni aku main dgn pn ct, smpai time off pun kami x dpt..
hampes je..susah siut...


ni pun aku x main..pn ct ambik gmbr je..

banyak lg game lain sbnar nya yg kami main...
dan ada gak lg game lain yg kami x main...
game kat komputer tu pun banyak kali aku repeat..
gmbr main bowling kelapa x ambik pun....

kul 230, ada cabutan bertuah..best je tgk org dpt iPhone, GPS, Netbook...
aku main lagi game tu sbb nak tunggu kul 3 ptg...
kul 3 br bleh redeem point tu..
dlm duk syok main, x sedar dah kul 320, cpt2 la aku g q...
ms tu aku kira point aku dah 100...waa...x caya rs..dahsyat gak aku ni..even xde partner, tp bleh collect smpai 100 point...
bangga pd diri sendiri



point yg dpt di kumpul kan...


brg2 yg aku redeem...oloh wei..gelap plaks...

tp kan..yg pasti mmg best la street fair ni..
sgt2 enjoy even aku x ramai kawan2 dr kalangan blogger..
pasni, kalau nuffnang nak buat lg, jgn lupa ajak saya jugak yea..:)

erm..xde mende dah nak cite kot...
gmbr2 ni campur dr kamera aku, kamera fon aku dan kamera fon mahal pn ct....
kamera aku tuh abis bateri..salah aku gak, x check bateri dulu...
seb baik ada fon mahal pn ct..hu3x...

14 comments:

nieda said...

nampaknya ramai blogger report pasal event ni..teruja tgk..maub next time boleh join..

Nana said...

beznye jeles2 heheh
xpe la nxt time nk join gk

mama tisya said...

game yg sennag dpt point bole main byk kali tp rmi plak yg Q...heheheh..best kn tp lupa kita nk posing bersama

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku teruja tgk korang updates psl event nieh .. even x dpt join terasa kemeriahannya .. nak satu brg free bleh ?? heh ..heh.. sajer jer ana ;-)

~ana~ said...

nieda- mmg x rugi joint..xpe pasni kalu nuffnang buat lg nieda joint la..insyaallah kita bleh jumpa..:)

~ana~ said...

nana-xpe2..next time joint la..tp event nana buat tu best gak kan...

~ana~ said...

sis erryn-tu la..game yg senang q panjang lak..tp q je la..ms org g kumpul kat depan utk cabuta bertuah tu, xde org kat tmpt main..kita duuk ulang2 main..best je sbb org x ramai..:)
tu la kak..x ambik pun gmbr sama2..xpe..maybe nexti time kita jumpa, kita ambik gmbr sama2 la yea...:)

~ana~ said...

sis d, lain kali akak joint erk..best....:)

helena's said...

hai..cikhel terjah nih,,

best kan,teruja gila..best sangatt!sampai specchless.haha!

nice meeting u!

~ana~ said...

waaaa...thanks cik hel sbb sudi terjah ke rumah saya..:)

~ana~ said...
This comment has been removed by the author.
~ana~ said...
This comment has been removed by the author.
A D I A said...

len kali nak join la, best baca laporan2 dari bloggers2. tapi kita ni pemalu orangnya heheh (cam tipu je ayat ni)

~ana~ said...

adia, yo yo je pemalu...ai ni pun pemalu gak..kenal sorg 2 je blogger...tp wat tebal muka g gak event tu..len kali, join je..mmg best la...x nyesal even xde kawan..:)