Wednesday, April 14, 2010

~jom cuci kereta~

hr tu kan, kami nak balik cheras...
nak kena hntr brg kat umah pil..
mr azam bw kereta dia dan lalu ikut jalan depan(laluan tol)
kata nya mahu cuci kereta....

rupa2 nya dia nak cuci kereta kat bhp taman connought tu...
cuci kereta yg mcm drive thru tu..rm3 aje...
murah kan..tp cuci luar je la..bhgn dalam xde la..
sblm tu dia isi minyak dulu..
ms isi minyak tu ternmpak la banner bgtau, kalau purchase rm20 n above,
dpt less rm1 utk cuci kereta...
mr azam isi minyak full tank, n mmg rm20 above,
so, dpt la less rm1...
maka nya hr tu, cuci kereta rm2 je...
kejap je diaorg cuci..
pakai machine tu..pastu ada yg pusing2 tu...
ajmal muka cuak gile ms benda yg pusing2 tu cuci kereta kami...
gelak besar aku dgn mr azam tgk mukaa dia..
x sempat nak snap muka dia tu....
adoi la...kelako la...

tp puas hati la sbb bayar murah je kan
tp u xleh nak expext la dia cuci kereta u tu bersinh sungguh2...
cuci pun x smpai 1/2 jam...
tp ok la kan setakat nak hilang kan kotoran lepas kereta kena hujan ke...

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

harus ajmal nebes + pasnie dah excited kot .. lama giler tak cuci kete masuk mesin drive thru nieh ;-)

~ana~ said...

heh3x..tu la kak..kelako bila ingat...erm..best kan pakai mesin ni..kejap je dah siap...

Nana said...

tak penah cuci kete kt tmpt mcm ni selalu cuci sendiri exercise skit kuar peluh hehe

~ana~ said...

nana, kita lak x pernah cuci kereta sendiri...heh3x..biasa upah india kat rumah tu cuci..rm40/month..12x cuci...