Wednesday, April 21, 2010

~jatuh sampai berdarah~

it happened to ajmal last night..
dlm kul 1015.....
dia duk tahan mata dia n tgk tv...
susu dah habis 2 botol, then, cheese 2 keping dah habis mkn...
ms duk mkn cheese tu, dia duduk kat kerusi ikea dia tu..terjatuh gak tp sbb i buat lawak, dia x jd nangis....
habis kepingan cheese yg ke-2, dia mintak lg....
tp i ajak dia supper...minum milo panas dgn jacob's cream cracker...
nak di jadi kan cerita, air milo tu tumpah kena kaki dia..
i pun angkat la dia kat sink dapur, nak basuh kaki dia...
pas tu diri kan dia, i berpaling nak ambik kain nak lap air milo tumpah, dia dah jln dulu..
kaki tu licin..apalagi..terjelepuk jatuh tersembam...
kuat gile nangis...ingat kan just sakit dada je..
but bila i angkat tgk muka dia, alamak, bibir dia berdarah..
cuak gile sbb takut gigi patah ke..i dukung dia...baringkan dia..ambik ais terus tuam...
bibir bawah dia pecah dan berdarah la..
terus call mr azam sbb sgt takut time nih..(mr azam keje mlm)
lama gak la tuam dgn ais tu..then bila darah dah stop,
dia mintak susu..bg dia susu, dlm 10 min pas tu terus dia tdo...





adoi la...sian lak kat dia..risau sgt..
tp alhamdulillah mlm td dia tdo ok je...
xde meragam...pg ni pun ok je...
but bila tanya sakit ke x, dia kata sakit...


ni gmbr pg td..

(maaf la kualiti gmbr kureng..duk kelam kabut, x sempat nak tukar ke night mode..ala..lagipun, ni pakai kamera fon je..fon murahan gini la..:)
kalau korang xnmpak 2 gmbr kat atas tu, korang anggap la korang tgk screen color hitam..:)

10 comments:

A D I A said...

ala cian bibir berdarah eh.. budak2 nak membesar mcm tu la.. bila tinggal sorang ni kelam kabut la skit kan..

~ana~ said...

tu la adia, sian dia..bengkak n berdarah..cuak i tgk darah banyak mlm td..hu3x...

nieda said...

sian dia..

Nana said...

ala kesian nye...sakit tu..nak2 kat mulut kan kan nk makan mesti nanges pedih tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nmpk kesan lebam tue .. nasib baik darah dah stop kuar lps tuam dgn ais .. lps ni kena xtra careful yer ana ..

~ana~ said...

nieda-tu la..sian dia...sedih lak tgk...hu3x..
nana-erm..xtau la hr ni dia mkn camna...harap2 x menjejaskan selera mkn dia la..
sis d-tu la kak..sian dia kan...mmg kena hati2 la lepas ni..tp sebelum ni pun selalu pesan, jgn jalan time kaki basah...tp biasa la..budak2 kan...

Nor Aishah said...

sian nyer bibir dia... mesti pedih bila nak minum susu @ makankan

~ana~ said...

nor aisyah- tu la..sian dia..tp br je call bbsitter tnya ajmal mkn ok ke x..alhamdulillah dia kata ok je..mkn mcm biasa...hu3x..

Afne said...

alahai siannya ajmal. cpt baik k. takpe, seksi skit bibir tebal mcm auntie afne hehe

~ana~ said...

afne-tgk bibir dia mcm kesian je sbb mesti dia sakit kan..tp dia mkn/munim ok je..mcm xde apa2 pun..heh3x...