Saturday, October 22, 2011

~al fatihah~

semalam, lebih kurang pukul 1130am, aku dpt call dr kawan sek men aku, hanim.
dia bgtau, one of our friend dah xde...meninggal dunia pagi td..
dengar2 sbb serangan jantung....

aku bila dgr tu, ya allah...sgt2 terkejut...terkedu....
x dpt nak cite mcm mn perasaan aku...
bayang kan la..br je hari khamis tu, dia wish happy birthday kat wall fb kwn kitaorg...
mmg aku ada la tgk dia online hari khamis tu....
tup tup hari jumaat dah xde....

umur sama baya dgn aku. 30. baru je kawin bln 6 hr tu...
arwah ni baik sgt2...lembah lembut....
ya allah..teringat2 plak kat dia....

mcm ni la kan...ajal maut ni semua kan di tgn tuhan...
kita sebagai umat dia ni kena sentiasa bersedia je...
bila2 ms je tuhan boleh ambik nyawa kita
tanpa mengira umur, masa tempat dll....

klau dah takdir kan...harus la kena terima...

al fatihah utk arwah jue.
moga arwah jue di tempat kan di kalangan orang2 yang beriman....

4 comments:

nieda said...

al fatihah

mama_umar_maryam said...

alfatihah utk arwah..kitorg pon aritu terima kejutan jugak kwn sekolah meninggal,xkenal usia kan..yg sedeynye ade anak sorg umo 2 thn , huhu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

al-fatihah .. baru kawin 6 mths .. alahaiii ... org yg baik ni selalu dijemput awal kan ..

Ermayum said...

moga rohnya dirahmati Allah - masih muda dia scary kan bebila ja kita maknanya :)